Spyshots

Nieuwe Audi Q7 gaat blokje om

Audi is momenteel volop aan het testen met de nieuwe Q7 en het lijkt niet lang te duren voordat we het productiemodel tegemoet kunnen zien. Hier maakt de kolos zijn ronden oog in oog met onze fotograaf.

De Q7 betreedt al ruim zeven jaar in zijn huidige generatie het toneel en in Ingolstadt vinden ze het nu dan toch tijd om hem te verversen. In de eerste helft van volgend jaar mogen we de nieuwe forse SUV verwachten. Kijken we naar deze spyshots dan valt vooral op dat de Q7 nog groter wordt. Om zijn exterieur wel binnen proporties te houden krijgt het front een kortere overhang, terwijl de spatborden een bredere gestalte krijgen. Met name het front heeft overeenkomsten met dat van de Crosslane Coupé en naar verluid zou ook het interieur stijlkenmerken van dat studiemodel overnemen.

Crashdieet
Eveneens een rigoureuze verandering is het gewicht dat de nieuwe Q7 op de weegschaal legt. Door gebruik te maken van lichte materialen zoals CFRP, wil Audi zo’n 350 kilogram besparen. De Volkswagen-groep heeft wel ervaring met het slinken van gewicht bij grote SUV’s, ook de Touareg en de Porsche Cayenne werden al eens voorzien van een aanzienlijke gewichtsreductie. Het belooft in ieder geval fiks verbeterde verbruikscijfers voor de nieuwe Q7.


Gerelateerde artikelen

Audi Q7 e-tron TDI (15%) te bestellen

Autonieuws
En de prijs van Audi Q7 e-tron (15%) is...
> Artikel lezen

Audi lepelt viercilinder-turbobenzine in Q7

Autonieuws
Audi lepelt viercilinder-turbobenzine in Q7
> Artikel lezen

Autotest | Audi Q7 TDI e-tron quattro

Autotests
Autotest | Audi Q7 TDI e-tron quattro
> Artikel lezen

Audi SQ7 TDI: 435 pk en elektrische supercharger

Autonieuws
Audi SQ7 TDI
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.