Spyshots

Mercedes-Benz C-klasse Estate laat zich zien

De sedanversie van de toekomstige Mercedes C-klasse wisten we al meerdere malen op de gevoelige plaat vast te leggen. Ook als AMG. Maar de Estate betrapten we nog niet eerder. Dit is ´em!

Traditioneel zijn stationwagens in ons land een populaire carrosserievariant. In de gemiddelde Neerlandse optiek moet een auto praktisch genoeg zijn om passagiers en hun boedeltje makkelijk mee te kunnen nemen. Niet verwonderlijk dat ook de C-klasse Estate in ons land altijd een graag geziene gast is, terwijl het model eigenlijk niet eens zo uitblonk in binnenruimte. De compleet nieuwe moet daarom welhaast een succes worden, want die lijkt een stuk meer nuttige liters te behelzen.

E-klasse-territorium
Ondanks dat Mercedes deze C-klasse behoorlijk ingekapseld heeft, lijkt het er sterk op dat de Estate er een flinke maat bij heeft gekregen. Op het oog lijkt hij in elk geval richting het formaat van de E-klasse Estate te kruipen en laat die nu juist geroemd worden om z´n gigantische laadruimte. Dat belooft veel goeds voor de C-klasse Estate, terwijl hij, in tegenstelling tot zijn grote broer, minder plomp om het netvlies ligt. De iets eerder en vloeiender naar beneden aflopende daklijn à la CLS Shooting Brake heeft hier een belangrijk aandeel in.

Luxe
Aan luxe zal het de nieuwe C-klasse Estate niet ontbreken. In de S-klasse debuteerden onlangs al enkele technische snufjes die ook in de C-klasse zullen debuteren. Daarnaast gaat ook het infotainmentsysteem MyCOMAND zijn intrede doen. Dit systeem wordt weergeven op een omvangrijk, haast iPad-achtig scherm die we al eerder zagen op de spyshots van de C-klasse Sedan. En met vier- en zescilinder turbomotoren, 4Matic-vierwielaandrijving en uiteraard een AMG-Estate heeft Mercedes volgend jaar weer genoeg verscheidenheid om keihard de concurrentie aan te gaan met onder meer de BMW 3-serie Touring en de Audi A4 Avant.

Gerelateerde artikelen

Aangepast motorpalet voor Mercedes C- en SLK-klasse

Autonieuws
Aangepast motorpalet voor Mercedes C- en SLK-klasse
> Artikel lezen

Mercedes C-klasse krijgt updates die zelfs E en S niet hebben

Spyshots
> Artikel lezen

Mercedes-AMG C 63 S met 640 pk

Tuning & styling
Mercedes-AMG C 63 S met 640 pk
> Artikel lezen

Mercedes-Benz C-klasse Zakenauto van het Jaar 2016

Autonieuws
Mercedes-Benz C-klasse Zakenauto van het Jaar
> Artikel lezen

Mercedes-AMG C 63-modellen bijgepunt

Autonieuws
> Artikel lezen

Facelift voor Mercedes-Benz C-klasse

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.