Spyshots

BMW X4 aan ’t nazomeren op de Ring

Volgens de astronomische klok is de herfst gestart, maar zolang de zon warmpjes schijnt profiteren de BMW-testrijders van sfeervolle nazomertests. Op de Nürburgring wordt zichtbaar genoten met de aanstormende X4.

De X4 mag dan hoger op z’n poten staan en daardoor van nature ietwat ‘wiebeliger’ zijn dan de conventionele modellen, het is en blijft een BMW en die moeten volgens de zelf toegeëigende traditie geïnjecteerd worden met een gezonde dosis Freude am Fahren. Ook de X4 ontkomt daarom niet aan de kordate, maar bekwame hand- en voetbewegingen van zijn berijder. Alsof ze door de duivel achterna worden gezeten jaagt een testpiloot een prototype van de X4 door de Groene Hel. Mooie beelden levert dat op.

Twee druppels
Naar goede traditie is evenzo dat BMW’s productiemodellen erg trouw blijven aan hun eventuele conceptcars. De X4 zal dat in ere houden, al moet je de scherpe randjes van de conceptversie er wel bij wegdenken. Eigenlijk is de X4 niets meer en minder dan het kleine en goedkopere broertje van de X6. Terwijl dat model een flamboyante belichaming van een X5 is, is de X4 dat van de X3. Uiteraard tegen een hoger prijskaartje. Dat zie je echter niet terug in de motoren; het palet daaraan komt waarschijnlijk een-op-een overeen met dat van de X3.

Lentezon
Met een beetje goede van BMW kunnen we de X4 nog voor de volgende onofficiële zomertestperiode in de showrooms bewonderen. Doorgaans is dan de lente kort daarvoor ingeluid. Z’n showdebuut vindt vermoedelijk tijdens de Los Angeles Motor of anders de NAIAS in Detroit plaats, in het land waar auto’s van dit soort kaliber normaliter gretig aftrek vinden.

Gerelateerde artikelen

Tada! Nieuwe BMW X4 heeft gespiekt bij Mercedes GLC Coupé

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe BMW X4 te koop vanaf € 62.995,-

Autonieuws
Nieuwe BMW X4 te koop vanaf € 62.995,-
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.