Spyshots

Toch wijzigingen aan achterzijde Opel Meriva

Soms kan je er geen pijl op trekken. Waren we - op basis van eerdere spyshots - in de veronderstelling dat de Opel Meriva enkel vooraan vernieuwingen zal ondergaan, nu blijkt dat het mes ook in de achterzijde gaat. En misschien ook nog elders.

Verassend genoeg stond de opgefriste Meriva niet op de IAA in Frankfurt. Daar vestigde Opel de aandacht volledig op de vernieuwde Insignia (en de Monza Concept). Het topmodel werd voor een facelift en Opel’s doen behoorlijk onder handen genomen. Andere, door zwarte elementen donkerder geworden lichtunits, veel strakkere bumpers alsook een aangepaste grille en meerdere updates in het interieur waarvan de grootste een voortaan deels digitaal instrumentarium is. Dat laatste is een twijfelgeval, maar al de overige vernieuwingen krijgt de Meriva waarschijnlijk ook toebedeeld, zo verklappen deze spyshots. En dat is meer dan we aanvankelijk dachten.

3-cilinder
Nog steeds denken we dat de vernieuwde Meriva de beschikking krijgt over Opel’s gloednieuwe 1.6 CDTI-diesel, die de 1.7 liter vervangt. En hoewel er ook nog een nieuwe, 170 pk sterke SIDI-motor is, blijft de 1.4 Turbo, hetzij verfijnd, de sterkste benzine. Het bestaande programma kent ook nog een atmosferische 1.4-benzine en die levert 100 pk. Een mooie kandidaat om vervangen te worden door nóg een nieuwe motor uit Rüsselsheim: de onlangs aangekondigde 1.0 liter 3-cilinder die een kloeke 115 pk en 166 Nm kan opwekken. Dit blokje zal de Meriva niet verkeerd doen gezien de verwachte turbo-prestaties. Zowel qua souplesse als gemiddelde uitstootwaarden niet. Maar of Opel hem daadwerkelijk in de Meriva gaat leveren is onbekend.

Gerelateerde artikelen

Opel heeft wilde plannen met nieuwe Meriva

Spyshots
Opel Meriva
> Artikel lezen

Nieuwe instap-diesel voor Opel Meriva

Autonieuws
Nieuwe diesel-instapmotor voor Opel Meriva
> Artikel lezen

Opel voorziet gefacelifte Meriva van prijslabel

Autonieuws
Opel voorziet gefacelifte Meriva van prijslabel
> Artikel lezen

Nieuwe Opel Meriva neemt afstand van MPV

Spyshots
Nieuwe Opel Meriva neemt afstand van MPV
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.