Spyshots

Citroën Cactus rijdt al rond

Citroën presenteert het studie- en het productiemodel van de Cactus vrijwel tegelijk. Want terwijl het concept slechts enkele dagen geleden is onthuld en nog ruim een week staat te schitteren op de IAA, rijdt de echte Cactus al rond voor testdoeleinden.

Begin deze week trok Citroën op de persdagen van de IAA 2013 het doek van de Cactus Concept, een doorontwikkeling van de C-Cactus uit 2007 en een realistischere voorbode van een geheel nieuwe C-lijn. In de loop van 2014 gaan we daar in de showroom kennis mee maken en het eerste model van die productlijn zal naar verluidt C4 Cactus gaan heten. Echter, de C4 Cactus heeft niet niets met de bestaande C4 van doen, zegt Citroën. Op basis van dit prototype valt dat wat moeilijk te geloven, want de auto lijkt nogal op een... C4. Althans, qua silhouet zijn er grote overeenkomsten. Ook de buitenmaten van beide Citroëns wijken niet veel van elkaar af. De Cactus (Concept) is slechts enkele centimeters korter en iets hoger dan de C4.

Speelser?
Voor wie de Cactus straks bedoeld is, is voor ons dus nog een klein raadsel. Het merk heeft immers ook nog de DS4. Mogelijk dat een scala aan ‘speelse’ details de Cactus distantieert van de bestaande C4-lijn, want daarmee zal de auto behangen kunnen worden. Voorbeelden hiervan zijn kunststof opzetstukken rondom in combinatie met een grotere bodemvrijheid en een eenvoudig maar ludiek ontworpen en aangekleed dashboard. Er komen bovendien twee modelvarianten: het instapmodel dat eenvoudig van stuk is en een robuuste versie, in lijn met hoe de Cactus op de IAA te zien is. Het lijkt wel alsof Citroën een soort budgetlijn wil lanceren zoals Renault dat met Dacia heeft gedaan. Maar dan onder eigen naam. We zullen het zien.

Gerelateerde artikelen

Vernieuwde Citroën C4 Cactus is minder stekelig

Autonieuws
Vernieuwde Citroën C4 Cactus is minder stekelig
> Artikel lezen

Citroën gaat uit haar bol met de Cactus M

Autonieuws
Citroën gaat uit haar bol met de Cactus M
> Artikel lezen

Extreem zuinige Citroën C4 Cactus Airflow

Autonieuws
Extreem zuinige Citroën C4 Cactus Airflow
> Artikel lezen

Citroën: 'Geprijsde C4 Cactus vervangt ook C4'

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.