Spyshots

Kijkje in interieur Mercedes-Benz GLA

De prototypes van de aanstormende Mercedes GLA hebben zich verder uitgekleed. Ze gunnen ons zelfs een eerste blik op het interieur.

Tijdens de IAA Frankfurt zal Mercedes-Benz officieel het doek trekken van de GLA, de volgende carrosserievariant op de A-klasse zoals de CLA dat ook is. Maar waar die laatste zijn meerwaarde in de lengte vindt, daar zoekt de GLA de hoogte op. De GLA staat in ieder geval een stukje hoger op de veren, maar of hij ook ruimer is dan de A-klasse, dat is nog even een vraagteken. Ook de camouflagemeesters bij Mercedes geven daarover niets prijs; ze blijven puik werk afleveren.

Bekend interieur
Ruimer of niet, het interieur doet vertrouwd aan voor mensen die al eens in een A-klasse hebben gezeten. Het is namelijk krek eender. En hoewel daar door de bank genomen niets mis mee is, vinden we dit wel een beetje jammer. We begrijpen de voordelen van schaalvergroting maar al te goed, maar auto’s die sterk gerelateerd zijn aan eerder gelanceerde producten worden op deze manier zo’n eenheidsworst. Enkel aan de buitenzijde verschillen ze dan nog van elkaar. Dat wordt dus vinken straks om de GLA nog enigszins persoonlijk te maken, maar gelukkig kan je bij Mercedes altijd buigen over een ellenlange optielijst.

SLA
Dan nog even dit. De GLA is overigens niet de laatste op de A-klasse gebaseerde Mercedes. Er volgen er nog twee, en er gaan geruchten rond dat dit de CLA Shooting Brake is en een compacte roadster onder de SLK. Vooral die mini-cabrio, die vermoedelijk SLA gaat heten, is interessant. Als deze eerder verschijnt dan de vermeende BMW Z2, dan boort Mercedes wederom als eerste een nieuwe segment aan.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe instapdiesel met 20% voor Mercedes GLA

Autonieuws
Nieuwe instapdiesel met 20% voor Mercedes GLA
> Artikel lezen

Carlsson pompt Mercedes-Benz GLA op

Tuning & styling
Carlsson Mercedes-Benz GLA
> Artikel lezen

Mercedes-Benz GLA is naar de sportschool geweest

Autonieuws
Mercedes-Benz GLA is naar de sportschool geweest
> Artikel lezen

Mercedes CLA 45 en GLA 45 AMG klimmen ook naar 381 pk

Autonieuws
Mercedes CLA 45 en GLA 45 AMG klimmen ook naar 381 pk
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.