Spyshots

Nu ook nieuwe MINI Cooper minder gecamoufleerd

Na de Cooper S heeft nu ook de gewone Cooper wat camouflage afgeschud. We betrapten de Cooper in de straten van München en wilden de foto´s uiteraard niet voor onszelf houden.

De nieuwe generatie MINI Cooper zal zich duidelijk onderscheiden ten opzichte van het huidige model, al blijft het kenmerkende MINI-gezicht uiteraard behouden. Dat is ook deze Cooper goed aan te zien. Net als de overgang van de eerste naar de tweede generatie New MINI zal de maatvoering in de lengte en de breedte iets groeien, iets dat de MINI op deze foto’s goed aan te zien is. Een langere motorkap en een plattere grille maken hem daarnaast optisch nog iets langer. Ook lijkt de Engelsman, beoordeeld aan de hand van deze spyshots, een iets smallere A-stijl te krijgen.

Traditiebreuk
Hoewel de buitenzijde feitelijk vooral een grondige facelift zal lijken, zullen de grootste wijzigingen in het interieur plaatsvinden. Daar gaat MINI breken met de langgekoesterde traditie van de centraal geplaatste snelheidsmeter. Als we de geruchten mogen geloven zal een meer conventioneel dashboard de plaats van de grote klok die de middenconsole sierde innemen.

Driepitter
Achter de schermen werkt moederbedrijf BMW aan nieuwe motoren met drie cilinders, en die zullen vanzelfsprekend ook hun weg naar de nieuwe modellen van MINI vinden. De drie- en vijfdeurs One en deze Cooper zullen er vrijwel zeker mee uitgerust worden. Of de op stapel staande Cooper S ook met een driepitter geleverd gaat worden is de grote vraag. We zullen nog even moeten wachten op de confirmatie van deze informatie, maar wellicht dat we tijdens de IAA in Frankfurt meer te weten krijgen. Zoals het nu lijkt wordt de derde generatie MINI daar gepresenteerd.

Gerelateerde artikelen

Speciale MINI voor Prins Harry en Meghan Markle

Autonieuws
Speciale MINI voor Prins Harry en Meghan Markle
> Artikel lezen

Mini Electric Classic kan verleden niet met rust laten

Autonieuws
> Artikel lezen

MINI Yours Customised gaat nog een stapje verder

Autonieuws
> Artikel lezen

MINI Hatchbacks en Cabrio bijgepunt en zuiniger

Autonieuws
> Artikel lezen

MINI zet groot (geschut) in tijdens Dakar 2018

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.