Spyshots

Nieuwe Skoda Fabia doet zich voor als Polo

Je ziet een Volkswagen Polo, maar het is de volgende generatie Skoda Fabia. De kentekenplaten verraden de compacte Tsjech.

De Volkswagen Polo is nu bijna vier jaar oud, een milde facelift is dus zo gek nog niet. De Skoda Fabia echter is serieus aan vervanging toe. De huidige generatie gaat al weer zes jaar mee en loopt nu toch wel op z´n laatste benen. Ook omdat de concurrentie in de tussentijd vrijwel compleet is vernieuwd moet Skoda stappen ondernemen om niet achterop te geraken. Dat doet het dan ook nu.

Vroeg stadium
Nog niet zo lang geleden wilden Skoda’s maar al te graag op Volkswagens lijken, in hart en nieren. Tegenwoordig is dat ook daadwerkelijk het geval, want technisch lopen de Tsjechen vandaag de dag met een gelijke tred als de Duitsers. Een positieve ontwikkeling. De nieuwste VAG-motoren en -transmissies tot aan de modernste materialen en elektronische features, verwacht het allemaal ook bij de toekomstige Fabia. Het testen van de mechanica en elektronica kan al beginnen omdat het bestaande technieken zijn, maar het design lijkt nog verre van definitief gezien het feit dat het model nog als mule van een Polo door het leven gaat. Het is zodoende ook nog gissen na het precieze introductiemoment. In de loop van 2014 misschien?

Kentekenplaten
Waarom we er overigens zo zeker van zijn dat dit de nieuwe Fabia betreft en toch geen gefacelifte Polo? De kentekenplaten met daarop CZ, de landcode van Tsjechië, verraadt de daadwerkelijk herkomst van de auto. Prototypes van Volkswagen beschikken in 99% van de gevallen over een kenteken van Duitse komaf.

Gerelateerde artikelen

Bescheiden facelift voor Skoda Fabia (Combi)

Autonieuws
Bescheiden facelift voor Skoda Fabia (Combi)
> Artikel lezen

Ook overige modellen Skoda Fabia (Combi) geprijsd

Autonieuws
Ook overige modellen Skoda Fabia (Combi) geprijsd
> Artikel lezen

Skoda-studenten bouwen Fabia pick-up

Autonieuws
Skoda-studenten bouwen Fabia pick-up
> Artikel lezen

Gefacelifte Skoda Fabia in aantocht

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.