Spyshots

Scoop: de nieuwe Mercedes C-klasse naakt!

Het wintertestseizoen mag dan ten einde zijn, het wordt wel afgesloten met een enorme primeur. Wat je op deze foto´s ziet, die helaas van grote afstand met een telelens genomen zijn, is de gloednieuwe Mercedes C-klasse. En die had voorlopig nog niet in het openbaar gezien mogen worden.

We hebben de afgelopen tijd al heel wat los weten te peuteren over de nieuwe C-klasse. De auto die over een jaar in Genève zijn werelddebuut zal beleven wordt groter, lichter en uiteraard zuiniger. Tevens komt er een plug-in hybride op de markt en zal Mercedes alle moderne veiligheidssystemen gaan monteren.

Balen...
Maar het design is tot dusver nog redelijk geheim gebleven. Redelijk, inderdaad, want eerdere spyshots hebben ons ook al een heel goed beeld gegeven van de nieuwe C-klasse. Bij deze spyshots, die we vanmorgen in het uiterste noorden van Zweden schoten, is weinig nog aan het toeval overgelaten. Enkel het logo voor- en achterop is nog gecamoufleerd. Bij Mercedes zal men dan ook flink balen dat we uitgerekend nu nog op de loer lagen. Ondanks dat de Duitsers er heer en meester in zijn om hun modellen langzaam maar zeker aan ons bloot te geven is dit echt niet de bedoeling geweest.

Kleine S
Maar, wat zien we dan op deze foto´s? Wel, de exacte details zijn moeilijk waar te nemen. Daarvoor is de afstand te groot geweest. Maar we zien wel heel duidelijk een lijnenspel met invloeden van de nagelnieuwe S-klasse. Het front, de daklijn alsook de achterzijde toont in alles een ´kleine S´. Op spyshots van een veel zwaarder gecamoufleerd prototype kunnen we bovendien zien dat de koplampunits qua design veel weg hebben van die van de E-klasse.

Striptease overbodig
Met het publiceren van deze beelden is de spanning er wel een beetje vanaf. Het komende jaar zullen we nog veel prototypes tegen gaan komen, met keer op keer minder camouflage dan ervoor, maar door deze beelden hebben die veel minder waarde gekregen voor Mercedes.

Gerelateerde artikelen

Krankzinnig: Brabus Rocket 900 Coupé

Tuning & styling
Krankzinnig: Brabus Rocket 900 Coupé
> Artikel lezen

Facelift voor Mercedes-Benz C-klasse

Autonieuws
> Artikel lezen

Snelle facelift Mercedes C-klasse lijkt vooral technisch te zijn

Spyshots
> Artikel lezen

Nu al facelift voor Mercedes C-klasse?!

Spyshots
Nu al facelift voor Mercedes C-klasse?!
> Artikel lezen

Nieuwe dieselhybrides van Mercedes C- en E-klasse

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes-AMG C 63-modellen bijgepunt

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.