Spyshots

Bevestigend: Mercedes-Benz S-klasse Coupé

Vier jaar geleden dachten we dat de gefacelifte Mercedes CL als S-klasse Coupé door het leven zou gaan. Het bleek dat we ietwat voorbarig waren. Toch zaten we in de goede richting, want hij komt alsnog, en wel op basis van – hoe kan het ook anders – de nieuwe generatie S-klasse.

Dit zijn de eerste beelden van de S-klasse Coupé, wat eigenlijk alsnog de nieuwe benaming voor de volgende generatie van de CL-klasse is. Vanwaar deze naamsverandering? Nou, het zou heel goed te maken kunnen hebben met het element ‘S-klasse’. Deze modelnaam is wereldwijd bekend en staat al deccenia lang synoniem voor het beste dat Mercedes-Benz te bieden heeft. Enkel bij het vallen van de naam S-klasse weet men al voldoende. Bij de CL is dat toch minder (op sommige markten).

Gran Turismo
Net zoals de CL dat altijd is geweest, zal de S-klasse Coupé een echte 2+2 Gran Turismo worden, hetzij met meer interieurruimte wegens een efficiëntere indeling. Toch zal de ruimte achter de voorstoelen wederom minder relevant zijn. Alles draait om de bestuurder en diens naaste passagier en het zo weelderig mogelijk verplaatsen van A naar B. En dat terwijl men verpakt is in een jas die wat sierlijker en gracieuzer afkleedt dan dat van de vierdeurs S-klasse. De geringe camouflage verklapt al enigszins welke kant het design opgaat. Toch hoef je er niet op te rekenen dat de S-klasse Coupé binnenkort al bij de dealers staat. Dat duurt nog zeker een jaar, zoniet anderhalf. Overigens blijft het daar niet bij, Mercedes werkt ook aan een S-klasse Cabriolet!

Gerelateerde artikelen

Autotest | Mercedes-Benz S 63 AMG Coupé

Autotests
Autotest | Mercedes-Benz S 63 AMG Coupé
> Artikel lezen

Mercedes S-klasse Coupé en Cabriolet bijgepunt

Autonieuws
> Artikel lezen

LaFerrari's pesten met Brabus 850 6.0 BiTurbo Coupé

Tuning & styling
Brabus 850 6.0 Biturbo Coupé
> Artikel lezen

Deze Mercedes S-Coupé doet geheimzinnig

Spyshots
> Artikel lezen

Krankzinnig: Brabus Rocket 900 Coupé

Tuning & styling
Krankzinnig: Brabus Rocket 900 Coupé
> Artikel lezen

Mansory S 63 AMG Coupé moet gelimiteerd worden op 1.300 Nm

Tuning & styling
Mansory S 63 AMG Coupé
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.