Spyshots

Nieuwe Mercedes C-klasse schudt flink wat camouflage af

De inmiddels welbekende ‘striptease-fase’ van Mercedes is nu ook bij de C-klasse van start gegaan. Het eerste gedeelte met zware camouflage heeft het model van zich afgeschud en geeft ons zodoende een veel betere indruk van het exterieurdesign.

Wat ons meteen opvalt is dat de nieuwe C-klasse heel sterk doet denken aan de, eveneens nagelnieuwe, S-klasse. Als je kijkt naar de proporties, de vorm van de kofferbak en de algehele indruk doet de C aan als een kleine S. Dat zou betekenen dat het een zeer stijlvolle auto wordt, al wil Mercedes vooral een jongere doelgroep aanspreken, zo werd ons begin januari bekend. Verwacht dan ook een mix van stijlen. Enerzijds van de vernieuwde E-klasse, anderzijds van de nieuwe S, maar ook de CLA zal ongetwijfeld stylingkenmerken aan de C-klasse overdragen; Mercedes’ nieuwe familiegezicht moet immers over de gehele linie worden doorgevoerd.

Genève 2014
Ondanks dat de presentatie van de nieuwe C-klasse pas gepland staat voor de Autosalon van Genève 2014, weten we al vrij veel van het model. Om niet in herhaling te vallen verwijzen we naar ons artikel ‘Eerste details nieuwe Mercedes C-klasse’ van 3 januari dit jaar. En wat de looks betreft? Daar krijgen we, Mercedes kennende, in het komende jaar steeds meer van te zien.

Gerelateerde artikelen

Krankzinnig: Brabus Rocket 900 Coupé

Tuning & styling
Krankzinnig: Brabus Rocket 900 Coupé
> Artikel lezen

Facelift voor Mercedes-Benz C-klasse

Autonieuws
> Artikel lezen

Nu al facelift voor Mercedes C-klasse?!

Spyshots
Nu al facelift voor Mercedes C-klasse?!
> Artikel lezen

Snelle facelift Mercedes C-klasse lijkt vooral technisch te zijn

Spyshots
> Artikel lezen

Mercedes-AMG C 63-modellen bijgepunt

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe dieselhybrides van Mercedes C- en E-klasse

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.