Spyshots

Ferrari F70: How low can you go

De Autosalon van Genève nadert, en daarmee ook de langverwachte onthulling van de Ferrari der Ferrari’s: de opvolger van de Enzo. Hier de laatste beelden.

Op basis van de gespotte prototypes zou je niet verwachten dat Ferrari over iets meer dan een maand het doek van de F70 trekt. Toch kunnen we geen andere debuutshow voor de opvolger van de Enzo bedenken dan de Autosalon van Genève (9 – 13 maart). De jaarlijkse Zwitserse autobeurs is meer dan alle andere een show van zien en gezien worden. De Autosalon van Genève, hoe compacte ook, is hét territorium van extravagante studiemodellen en pijlsnelle supercars, aangevuld met meer betaalbaar autonieuws. Daar moet de nieuwe Ferrari dus wel staan.

Ford GT40
Maar voorlopig weet Ferrari ons nog knap in spanning te houden. Ok, diverse details zijn al bekend zoals de krachtbron, een V12 gekoppeld aan een HY-KERS-systeem, maar de X-factor van de intern F150 geheten supersportwagen is nog steeds een goed bewaard geheim: zijn uiterlijk. Dat de Ferrari F70 lang, breed en laag is, dat is geen geheim meer. Volgens insiders heeft de P4/5 model gestaan voor het design. De prototypes van de F70 hebben in ieder geval veel weg van die one-off uit 2006, getekend door Pininfarina. Zelfs de vorm van de portieren – die bij het openen een ‘hap’ uit het dak nemen – komen overeen. Instappen zal zodoende wat makkelijker zijn. Een andere zeer lage sportwagen, de Ford GT40, heeft ze ook. Net als de auto die hij opvolgt overigens, de Enzo.

Miljoenen
Van de Ferrari F70 zullen er maar 500 stuks worden gebouwd. Z´n verwachte prijs? Rond de anderhalf miljoen euro, zonder belastingen. Op Nederlandse kenteken zou de prijs dus wel eens de twee miljoen kunnen doorbreken.

Gerelateerde artikelen

Extra LaFerrari Aperta voor kinderen in nood

Autonieuws
> Artikel lezen

Productie LaFerrari uitgebreid voor slachtoffers aardbeving Italië

Autonieuws
Productie LaFerrari uitgebreid voor slachtoffers aardbeving Italië
> Artikel lezen

Tweedehansje: LaFerrari Aperta met 0,0 kilometer op de teller

Autonieuws
LaFerrari
> Artikel lezen

Ferrari FXX K Evo kan elk moment overkoken

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.