Spyshots

Skoda Octavia (Combi) RS betrapt

De Octavia RS is nooit een auto van de grote verkoopaantallen geweest. Zal het ook nooit worden. Toch krijgt hij telkens weer een vervolg, en het feit dat Skoda de enige fabrikant is die nog een dergelijk sportmodel aanbiedt in de betaalbare middenklasse heeft daar vast mee te maken.

Vroeger had je ook nog de Mondeo ST en de Passat R36, maar respectievelijk Ford en Volkswagen hebben de handdoek daarvan allang in de ring gegooid. Best begrijpelijk, want gezien het denkbeeldige kosten/baten-verhaal zijn de enigen die van deze auto’s genieten de kopers. Voor de fabrikant drukken deze alleen maar de winst. Skoda heeft daar kennelijk niet zo’n moeite mee (of kan het lijden), en ook Opel houdt knap vol met de Insignia OPC. Echter de Rüsselsheimer is geen eerlijke concurrent van de Octavia (Combi) RS vanwege de significant hogere prestaties en vraagprijs.

220 pk
De nieuwe Octavia RS - waarvan we eerder al onbedoeld best veel van hebben kunnen opvangen - krijgt opnieuw de beschikking over een viercilinder turbobenzinemotor. De 2.0 liter TSI zal naar verluidt 220 pk produceren en dat betekent dat de auto er 20 pk op vooruitgaat. Een bescheiden vermogenswinst, maar doordat de nieuwe generatie Octavia lichter is dan zijn voorganger is het snelheidspotentieel hoger dan je in eerste instantie zou denken. De gerespecteerde topsnelheid van 250 km/h zal er echter net niet in zitten. Misschien bergafwaarts. Accelereren naar honderd zal zo’n 6,8 seconden duren.

IAA Frankfurt
Wanneer de nieuwe Octavia RS precies gepresenteerd gaat worden is onbekend. We zetten in op de IAA in Frankfurt, medio september. Nog voor 2014 staat hij in ieder geval bij de dealer.

De nieuwe ŠKODA Octavia Combi Greenline. Niet de enige met 14% bijtelling. Wel de ruimste! Configureer ´m hier.

De nieue Skoda Octavia, ontdek ‘m hier!

Gerelateerde artikelen

Vernieuwde Skoda Octavia in prijs gedaald

Autonieuws
> Artikel lezen

Klassieke facelift voor Skoda Octavia

Autonieuws
Klassieke facelift voor Skoda Octavia
> Artikel lezen

MTM Skoda Octavia RS knalt door de 300 pk

Tuning & styling
MTM brengt Skoda Octavia vRS boven de 300 pk
> Artikel lezen

Speciale ‘Tour de France’ actiemodellen bij ŠKODA

Autonieuws
Speciale ‘Tour de France’ actiemodellen bij ŠKODA
> Artikel lezen

Ook buiten werkuren genieten met Octavia 245

Autonieuws
Ook buiten werkuren genieten met Octavia 245
> Artikel lezen

Skoda Octavia RS en Scout ook in het nieuw

Autonieuws
Skoda Octavia RS ook in het nieuw
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.