Spyshots

Mercedes GLA 45 AMG warmt ons op

In tegenstelling tot de BMW M hanteert AMG de productstrategie om van vrijwel iedere Mercedes een supersnelle versie te bouwen. Ook quattro GmbH, dat de RS-modellen voor Audi ontwikkelt, bewandelt eenzelfde weg. Afijn, de nog te introduceren Mercedes GLA is de volgende AMG in pijplijn.

Ergens in het laatste kwartaal van dit jaar zal Mercedes-Benz de GLA presenteren, een soort kruisbestuiving tussen de nieuwe A-klasse en de GLK. Eenmaal op de markt zal hij het gevecht om de koper aangaan tegen de BMW X1 en de Audi Q3. Van die laatste komt er ook een RS-variant en daar is deze GLA 45 AMG een directe concurrent van. BMW is vooralsnog niet van plan een M-model van de X1 uit te brengen.

45 AMG-motor
De volgende generatie C 63 AMG mag dan wederom de beschikking krijgen over een achtcilinder – hetzij kleiner van volume – elk AMG-model daaronder hoeft niet te rekenen op zoveel cilinderpotten. Voor de modellen lager in de Mercedes-hiërarchie heeft AMG een zwaar opgevoerde 2.0 liter viercilinder benzineturbomotor ontwikkeld. Het nieuwe blok debuteert in de nog officieel te onthullen A 45 AMG. Ook in de reeds aangekondigde CLA 45 AMG levert ie 350 pk en 400 Nm. Aannemelijk is dat de AMG-variant van de GLA ook om en nabij dit vermogen meekrijgt, net als de overige schreeuwerige toeters en bellen die een AMG traditioneel rijk is.

Komst?
Op welk moment of autoshow de GLA 45 AMG gepresenteerd gaat worden is ook voor ons tasten in het duister. De laatste tijd heeft Mercedes-Benz er een handje van nieuwe AMG´s meerdere malen aan te kondigen, maar blijft het wachten op een daadwerkelijk debuut. Reken in ieder geval niet op een introductie voor medio 2014.

Gerelateerde artikelen

Carlsson pompt Mercedes-Benz GLA op

Tuning & styling
Carlsson Mercedes-Benz GLA
> Artikel lezen

Mercedes-Benz GLA is naar de sportschool geweest

Autonieuws
Mercedes-Benz GLA is naar de sportschool geweest
> Artikel lezen

Mercedes CLA 45 en GLA 45 AMG klimmen ook naar 381 pk

Autonieuws
Mercedes CLA 45 en GLA 45 AMG klimmen ook naar 381 pk
> Artikel lezen

Nieuwe instapdiesel met 20% voor Mercedes GLA

Autonieuws
Nieuwe instapdiesel met 20% voor Mercedes GLA
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.