Spyshots

Productiemodel BMW 4-serie Coupé gesnapt

BMW gaat als een niet te stoppen trein. In 2013 en het jaar daarop zal het aan de lopende band geboorte geven aan gloednieuwe modellen en één daarvan is de 4-serie, voorheen 3-serie Coupé (en Cabriolet) geheten. Eind volgend jaar staat hij bij de dealers.

Kort na het voorstellen van de 4-serie Concept betrappen we het productiemodel daarvan met een stuk minder camouflage. Wat door de verloren tape nu des te meer opvalt is dat het eindresultaat trouw blijft aan het studiemodel, iets dat we eigenlijk gewend zijn van BMW. Wie de nieuwe 4-serie Coupé dus naakt op zijn netvlies wil hebben, behoeft daarvoor enkel de concept in te beelden, maar dan zonder de gedramatiseerde bumpers. Die zullen het productiestadium namelijk niet overleven. Ook het interieur van het studiemodel (maar dan eveneens zonder de overdreven gestileerde details) zal voor 95% worden overgeheveld naar het productiemodel.

Enkel krachtige motoren?
De 4-serie zal veel zichtbare onderdelen en techniek delen met de 3-serie, waaronder bijvoorbeeld het dashboard. Om desondanks het hogere serienummer te kunnen verantwoorden, belooft BMW dat de afwerking bij de 4-serie op een (nog) hoger niveau zal staan. We zijn er niet geheel zeker van, maar mogelijk betekent dat eveneens dat BMW enkel haar krachtigste motoren voor de 4-serie beschikbaar stelt, te beginnen met de 245 pk sterke sDrive28i. Eenzelfde marktstrategie hanteert de fabrikant namelijk ook bij de 6-serie.

Naast een Coupé verschijnt er van de BMW 4-serie ook een Cabriolet (met inklapbare hardtop) en vierdeurs Gran Coupé.

Gerelateerde artikelen

Alpina B3/B4 S BiTurbo sjezen M3/M4 voorbij

Autonieuws
> Artikel lezen

Welk paradepaardje is BMW M hier aan 't bekokstoven?

Spyshots
> Artikel lezen

Slechts 200 keer BMW M4 DTM Champion EditionPlus

Autonieuws
> Artikel lezen

Verfijningen voor complete BMW 4-serie

Autonieuws
Verfijningen voor complete BMW houdt 4-serie
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.