Spyshots

BMW 2-serie Coupé mag naar buiten

De BMW 2-serie bewandelt dezelfde weg als de 4-serie: de tweedeursmodellen van de 1-serie stijgen in de numerieke modelnamenhiërarchie van BMW. Hier zien we de 2-serie Coupé voor het eerst buiten.

Gevoelsmatig hebben de BMW 1-serie Coupé en Cabriolet nooit de credits gekregen die ze verdienen. Wat wil je met een 3-serie direct daarboven! Ook het nogal smaakgevoelige design zal daaraan vast ten grondslag hebben gelegen. Overwegend positief is er namelijk nooit gereageerd op het exterieur van de tweedeurs 1-series. Met de 2-serie – die er wederom als Coupé en Cabriolet komt – denkt de Beierse fabrikant dit recht te zetten. De nieuw in het leven geroepen BMW-serie zal een sportievere uitstraling hebben, en één die vooral meer in balans is. De bekritiseerde ‘hangbuik’ tussen de voor- en achteras zal in elk geval niet terugkeren.

Geen zescilinders
Ondanks de gestegen rang zal de techniek van de 2-serie rechtstreeks overgeheveld zijn van de 1-serie. Dat betekent automatisch ook geen zes-in-lijn-motoren meer. Enkel viercilinders zullen op het palet prijken. In eerste instantie, want op termijn verwachten we ook BMW’s nieuwe 3-cilinder met TwinTurbo Technologie in de 2-serie. Evenals xDrive-vierwielaandrijving overigens. Wanneer is nog onbekend, maar voor de 1-serie zit deze 1.5 liter turbomotor er al aan te komen.

IAA Frankfurt
Duidelijkheid over wanneer de nieuwe BMW 2-serie wordt onthuld hebben we nog niet. We zetten in op de IAA in Frankfurt, begin september volgend jaar. Minstens tien maanden later staat de Cabriolet gepland.

Gerelateerde artikelen

Hint deze BMW M2 Concept naar terugkeer CSL-naam?

Autonieuws
> Artikel lezen

BMW M2 Competition komt nog harder feestvieren

Autonieuws
> Artikel lezen

Internet is BMW M2 Competition te snel af

Autonieuws
> Artikel lezen

BMW 2-serie Coupé, Cabriolet en M2 opgefrist

Autonieuws
> Artikel lezen

Opleukerij: M Performance Parts voor BMW M2 Competition

Autonieuws
> Artikel lezen

Prijskaartjes voor vernieuwde BMW 2-serie Coupé & Cabrio

Autonieuws
Prijskaartjes voor vernieuwde BMW 2-serie Coupé & Cabrio
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.