Spyshots

Porsche 911 Targa zo goed als klaar

De Porsche 911 Targa keert terug, dat mag geen geheim meer heten. Onlangs blikten we al even vooruit op de ´terugkeer´ van deze semi-cabriolet aan de hand van een vakkundig gemaakte illustratie, en hier zien we het daadwerkelijke eindproduct nog nauwelijks gecamoufleerd.

De introductie van de nieuwe Porsche 911 Targa kan niet lang meer op zich laten wachten. Al enige tijd rijden prototypes ervan rond en de fabrikant doet weinig moeite om de specifieke kenmerken van het model aan het oog te onttrekken. Een detail dat meteen opvalt is natuurlijk de karakteristieke beugel vlak achter de voorstoelen, een historisch verantwoord element. Over de geschiedenis van Porsche gesproken. De 911 viert in 2013 zijn 50ste verjaardag en de nieuwe Targa zou wel eens het ultieme verjaardagscadeau kunnen zijn.

Standaard vierwielaandrijving
Porsche positioneert de nieuwe Targa hogerop in het leveringsprogramma van de 911. Hoe we dit weten? Nou, alle prototypes die we tot dusver van het model hebben gezien zijn gebaseerd op de duurdere, vierwielaangedreven varianten. En dat hebben we weer ontdekt aan de hand van de (nu nog afgeplakte) lichtbalk onder het motordeksel en tussen de achterlichten. Dat stijlkenmerk is enkel voorbehouden aan de Carrera 4-modellen. Motorisch verwachten we geen verschillen, dus het basismodel bevat 350 pk en de 4S-versie 400 pk.

Hoezo terugkeer?
Je zult je wel afvragen waarom we over de ‘terugkeer van de 911 Targa’ spreken. De voorgaande 911 (model 997) was immers ook met deze modelaanduiding verkrijgbaar. Nou, dat model was eigenlijk niets meer dan een gewone 911 Coupé met een enorm schuifdak. De Targa zoals deze oorspronkelijk werd ontwikkeld begin jaren ’60 bevatte de eerdergenoemde kenmerkende beugel. En dat komt ook op de nieuweling terug.

Wanneer Porsche de nieuwe 911 Targa onthuld is nog onduidelijk. De kans is groot dat dit tijdens de NAIAS in Detroit is, begin januari.

Gerelateerde artikelen

Porsche Exclusive-traktaties voor gefacelifte 911

Autonieuws
> Artikel lezen

Porsche lanceert vernieuwde 911 GTS

Autonieuws
Porsche lanceert vernieuwde 911 GTS
> Artikel lezen

Alle prijzen vernieuwde Porsche 911

Autonieuws
> Artikel lezen

Porsche-meneer parkeert zijn 911 Targa verticaal

Autonieuws
> Artikel lezen

Het lekkerste van de GTS optioneel voor elke Porsche 911 Carrera S

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.