Spyshots

XFR-S is Jaguar met ambities

In rechtstreeks vergelijk met de Audi RS6, BMW M5 en Mercedes E 63 AMG wordt de Jaguar XFR veelal gezien als underdog. Zelfs een nog snellere XF zal dit voorlopig niet kunnen veranderen. En juist dat gegeven maakt ons extra nieuwsgierig naar de XFR-S.

We weten de exacte cijfers niet, maar van alle verkochte performance-sedans in de wereld zal slechts een minuscuul deel een Jaguar zijn. Het zijn toch vooral de Duitse supersedans die dit segment domineren. Qua image alsook de geleverde brute kracht. Aan de XKR-S om daar wat aan te veranderen. Op termijn.

Rijdersauto’s
Jaguar is er niet op uit de pk-wedloop te winnen, want de XFR-S beschikt naar verluidt over 550 pk, nog altijd minder dan de BMW M5 (560 pk) en de Audi RS6 (580 pk). En als de XFR-S eenmaal gelanceerd is zal het koperspubliek heus niet en masse de showrooms van Jaguar platlopen. Het Britse merk heeft op diverse fronten gewoon nog best een lange weg te gaan. Dat geeft helemaal niets, als het maar een duidelijk doel voor ogen heeft en geloof houdt in haar eigen kunnen. En een doel dat hebben de Britten: het bouwen van (rijders)auto’s waar anderen het laten afweten of een stapje terug hebben gedaan. Dat is wat de XFR-S wil zijn. Moet zijn. Let maar op die gigantische achterspoiler. Die zit er echt niet alleen voor de sier, getuige de XKR-S! Een subliem scheurapparaat is dat, maar tevens voorzien van typische Jaguar-elementen. Dikke kans dat de XFR-S dat ook is. En dat gewenste imago, dat komt dan vanzelf wel.

Gerelateerde artikelen

Eerste glimp van acrobatisch debuterende Jaguar XF

Autonieuws
Jaguar XF
> Artikel lezen

Nieuwe Jaguar XF kijkt op Londen en concurrentie neer

Autonieuws
Jaguar XF
> Artikel lezen

Nieuwe Jaguar XF geprijsd vanaf € 46.950,-

Autonieuws
Jaguar XF
> Artikel lezen

Nieuwe Jaguar XF als fotomodel geslaagd

Fotogalleries
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.