Spyshots

Mercedes-Benz SLS AMG wordt steeds heter

Werknemers van AMG hoeven absoluut niet te klagen over een tekort aan werk. Want terwijl de SLS als GT en Electric Drive debuteert in Parijs wordt alweer enige tijd druk getest met een nieuwe, ultieme variant van het Duitse paradepaardje.

De Black Series debuteerde een paar jaar geleden op de Mercedes-Benz CLK en staat sindsdien synoniem voor het ultieme dat AMG te bieden heeft. Een koper van de Black Series weet zich verzekerd van een auto waar alle Mercedes-waarden als comfort, luxe en souplesse aan de kant zijn geschoven op zoek naar het ultieme snelheidsmonster. Nu zijn in de afgelopen jaren ook de SL- en C-klasse onder dit duistere AMG-mes gegaan, maar het echte wachten was natuurlijk op de SLS AMG Black Series. Afgelopen juni betrapten we hem voor het eerst in de buurt van de Nürburgring, ook toen zwaar gecamoufleerd, deze week stuurde AMG hem opnieuw naar buiten.

GT
Hoewel de V8 onder de motorkap van de SLS AMG in zijn oorspronkelijk versie met 571 pk allesbehalve mat was, bleek deze driester meer te neigen naar een Gran Turismo dan naar een circuit-verslindende supersporter. Onlangs werd hier al enigszins aan beantwoord met de komst van de SLS AMG GT die 20 pk extra naar de achterwielen stuurt. Nu is het echter tijd voor een rondetijden-koning in de vorm van een SLS AMG Black Series.
Wij spotten een prototype van deze straatracer waaraan duidelijk te zien is dat we hier met een extra snel exemplaar te maken hebben. De enorme spoiler, grotere luchthappers en nieuwe zijskirts laten er geen gras over groeien, dit is de SLS Black.

650 pk
Vraagteken is nog de motorkap en wat daaronder ligt. Deze is namelijk rijkelijk gehuld in camouflage-materiaal en dat zou kunnen wijzen op extra luchtinlaten. Nu denken we zelf dat de 6.3 liter V8 behouden blijft en opgeschroefd zal worden tot voorbij de 650 pk, maar er doen ook geruchten de ronde dat AMG voor dit huzarenstukje haar bekende V12 van stal gaat halen. Wij geloven hier niet in omdat AMG hiermee teveel hooi op de vork zou nemen. Wat er ook in de beugels komt te liggen, je kan er rustig op rekenen dat dit een van de snelste straatlegale Mercedessen ooit gaat worden.

Gerelateerde artikelen

225 km/h snelle AMG Cigarette Racing ’50. Op water!

Lifestyle & design
Twee handen op één buik
> Artikel lezen

RADO SLS Twin Turbo door World Motorsports vlamt er op los

Tuning & styling
RADO SLS Twin Turbo door World Motorsports vlamt er op los
> Artikel lezen

Kleemann dient Mercedes SLS AMG doping toe

Tuning & styling
Kleemann dient Mercedes SLS AMG doping toe
> Artikel lezen

20 mille extra voor Mercedes SLS Final Edition

Autonieuws
20 mille extra voor Mercedes SLS Final Edition
> Artikel lezen

350 keer Mercedes SLS Final Edition

Autonieuws
350 keer Mercedes SLS Final Edition
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.