Spyshots

Lamborghini Aventador: het dak eraf!

We zijn natuurlijk verwend geraakt dankzij de Aventador J, maar het productiemodel belooft ook een knaller te worden. Wie wil nu niet de wind in de haren en dat V12-orkest helder in de oren? De dakloze stier lijkt bijna klaar voor zijn debuut.

Nu de Aventador bijna zijn tweede verjaardag viert wordt het tijd om de langverwachte Roadster in de showroom te parkeren. We waren afgelopen voorjaar natuurlijk blij verrast met de extreme Aventador J, maar die was zonder voorruit niet bepaald productierijp te noemen. Dat de definitieve introductie niet lang meer op zich laat wachten blijkt echter wel uit het vrijwel ongecamoufleerde exemplaar dat in Duitsland onze lens passeerde. Op het eerste gezicht denk je misschien met een slecht afgewerkte coupé te maken te hebben maar bij een tweede keer kijken zie je dat het dak uit een los paneel bestaat.

Nagelbreker
Dus het dak kan verwijderd worden, maar waar moet het dan naartoe? Als we goed kijken naar de motorkap lijkt deze vrijwel gelijk te zijn aan die van de coupé. Dit zou betekenen dat een slimme vouwconstructie achterwege is gebleven en het, net als bij de Murciélago Roadster, een handmatige klus wordt. Het uitneembare dak van deze laatste heeft de naam gekregen menig nagel van zijn rijke eigenaren gekost te hebben. Hopelijk heeft Lamborghini zijn zaakjes deze keer beter voor elkaar. Onder de kap zit het zonder twijfel snor, daar zal namelijk dezelfde brute V12 als de coupé een plekje gaan krijgen. De dakloze Aventador zal hoogstwaarschijnlijk zijn debuut maken tijdens de Salon van Genève die voor komend voorjaar op de agenda staat.

Gerelateerde artikelen

Dakloos genieten van Aventador SuperVeloce

Autonieuws
Dakloos genieten van Aventator SuperVeloce
> Artikel lezen

Lamborghini Aventador S Roadster scheurt in speciale uitvoering naar Japan

Autonieuws
Lamborghini
> Artikel lezen

Valentino Balboni keert terug als Lamborghini-tuner

Autonieuws
Valentino Balboni keert terug als Lamborghini-tuner
> Artikel lezen

Superduo: Koop een Aventador, krijg een speedboat

Lifestyle & design
Superduo: Koop een Aventador, krijg een speedboat
> Artikel lezen

Lamborghini Aventador Esavox Docking Station goes big and loud

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Dit is 'm dan: de Lamborghini Aventador S Roadster

Autonieuws
Lambo
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.