Spyshots

Prototype BMW X5 toont nieuwe neus en interieur

Hoewel hij nog altijd is gehuld in een psychedelische outfit worden de contouren van de nieuwe BMW X5 steeds duidelijker. BMW laat hun SUV ietsje groeien maar maakt het ontwerp tegelijkertijd een stuk dynamischer.

Aangezien de nieuwe BMW X5 op zijn vroegst pas over een jaar uit de schaduw tevoorschijn zal komen wordt er bij BMW nog volop getest met de nieuwe X5. Toen we deze SUV de laatste keer voorbij zagen komen zat er nog een compleet andere neus op, voorzien van grote luchthappers. Dit keer zien we echter een bedeesdere variant onze lens passeren. Duidelijk is dat de neus een subtieler aangezicht gaat krijgen met een aflopende motorkap, mede voor voetgangersveiligheid. Het lijnenspel aan de voorzijde zal mede geïnspireerd zijn door onder andere de neus van de nieuwe 3-serie en de Concept Active Tourer die in Parijs zijn opwachting zal gaan maken. Aan de achterzijde zien we nog altijd de vreemde, kleine en uitstekende achterlichten die geplaatst zijn om de echte units niet te hoeven laten zien.

Interieur
Voor de eerste keer is onze fotograaf er ook in geslaagd om het interieur op de gevoelige plaat vast te leggen. Het dashboard lijkt sterke overeenkomsten te vertonen met dat van de 6-serie Gran Coupé die wij onlangs aan de tand voelden. Aan het instrumentarium te zien hebben we hier te maken met een benzinevariant gekoppeld aan een automatische versnellingsbak. Zou dit misschien de geblazen viercilinder zijn die naar verwachting zijn debuut gaat maken in de X5?

Groter
Wat wel duidelijk te zien is in het zijaanzicht is dat de X5 in de lengte gegroeid is. Vooral de overhang aan de achterzijde lijkt er enkele centimeters bij gekregen te hebben. Dit zal ongetwijfeld de binnenruimte ten goede komen en wellicht voor het eerst een zevenzits X5 mogelijk maken, zeer interessant voor de Amerikaanse markt waar de X5 geproduceerd wordt, maar ook een groot deel van de verkopen worden gerealiseerd.

De nieuwe BMW X5 wordt waarschijnlijk onthuld tijdens de IAA die in september 2013 zal plaatsvinden.

Gerelateerde artikelen

Soft Close-portieren BMW X5 amputeren duim

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.