Spyshots

Hyundai i10 in ‘t nieuw

In 2014 is het tijd voor de nieuwe Hyundai i10. En in tegenstelling tot het bestaande model moet die zwaar tegenvuur kunnen geven tegen kleine kanonnen als de Skoda Citigo, Seat Mii en zustermodel, de Kia Picanto.

In tegenstelling tot Kia – die in 2011 de gloednieuwe Picanto bracht – koos Hyundai slechts voor een facelift voor hun kleinste. Echt oud was de i10 destijds immers nog niet met geboortejaar 2007. Vernieuwing kwam in 2010, maar desondanks beginnen de jaren nu toch wel te tellen. Een geheel nieuwe generatie is welkom, al was het maar om aansluiting te houden met de hele rits onlangs gepresenteerde A-segmenters.

i30
Aan de hand van deze weliswaar nog zwaar gecamoufleerde foto’s van een prototype kunnen we opmaken dat de i10 zijn huidige koetsdimensies behoudt. Het silhouet daarentegen zal veranderen en dicht tegen dat van de i30 leunen. Het front wordt spitser en krijgt LED-verlichting, de voorruit komt iets vlakker te liggen en de achterzijde zal vloeiender weglopen. Kortom, de i10 zal wat sportiever ogen, net als zustermodel, de Kia Picanto.

LPG
Motorisch zal er weinig veranderen met opnieuw de keus uit een 1.0-driecilinder of 1.2-viercilinder, beide benzinevarianten. Dieselen met de i10 kun je op je buik schrijven, in plaats daarvan is er de af fabriek verkrijgbare LPI-versie van de éénliter, goed voor 82 pk. De Picanto heeft deze Bi-Fuel-motor al en noteert in de Kia een gemiddeld verbruik van 5,9 l/100 km bij een uitstoot van 95 g/km.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Hyundai i10 ontvangt prijskaartje

Autonieuws
Nieuwe Hyundai i10 ontvangt prijskaartje
> Artikel lezen

Perfect getimede facelift voor Hyundai i10

Autonieuws
> Artikel lezen

Motorpalet en uitrusting nieuwe Hyundai i10

Autonieuws
Motorpalet en uitrusting nieuwe Hyundai i10
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.