Spyshots

Kont BMW 3-serie GT zwakt af

We twijfelden, maar kijken en nog eens kijken plus analyseren heeft ons tot de conclusie geleid dat deze spyshots toch echt van de komende BMW 3-serie GT zijn. Door een ineens sterk afzwakkende kont in combinatie met de afwijkende neus hadden we als alternatief de 4-serie Gran Coupé.

Vergelijk deze foto’s eens met de kersverse hiernaast en je zou toch denken dat dit niet dezelfde auto betreft. Toch zijn het beide de GT-versies van de onlangs gelanceerde 3-serie. Twee dingen kunnen dan opgaan: BMW heeft ons al die tijd voor het lapje gehouden en de schijn gewekt dat de 3-serie GT een kleine 5-serie GT zou worden, of BMW is na alle kritiek teruggekomen op het exterieurdesign van de 5-serie GT en heeft dat van de 3-serie GT ondertussen aangepast. Ons gevoel zegt dat laatste, sterk mede bepaald doordat de 5-serie GT een voortvarend start kende maar inmiddels erg is afgezwakt in de verkopen en op de belangrijkste markt, de VS, zelfs een flop genoemd mag worden.

Audi A5 
Of BMW ons voor de gek gehouden heeft of dat men daadwerkelijk het design heeft aangepast blijft gissen. En BMW zal het ons nooit bevestigen. Feit is dat de achterzijde van de 3-serie GT een ander verloop kent dan eerder werd getoond. Toegankelijker als je het ons vraagt. En meer passend in het bestaande ontwerp van de 3-serie dan een kont à la 5-serie GT. De camouflage verbergt echter nog teveel details om daadwerkelijk uitsluitsel te geven over het definitieve ontwerp. Maar met analyseren komen we een heel eind. Als dit ’t wordt moet de Audi A5 zich toch maar zorgen gaan maken.

4-serie GT?
Om nog even terug te komen op de 4-serie Gran Coupé. Ook dat model ligt op de stapel. Maar dat even terzijde. Met het introduceren van deze modellenlijn wil BMW graag een stapje hogerop met wat momenteel nog de tweedeurs 3-series zijn. Een vierdeurs Gran Coupé als kleine broertje van de 6-serie Gran Coupé past precies in dit plaatje. Om het nog lastiger te maken kan de 3-serie GT zodoende wel eens 4-serie GT genoemd gaan worden. De 5-serie GT staat immers ook twee treden hoger op de modellenladder van BMW dan de Sedan en Touring, maar zat een andere naam er niet in doordat de 6-serie al bestond. Bij de 4-serie ligt dat anders.

We verwachten de nieuwe BMW 3-serie/4-serie GT in het eerste kwartaal van 2013.

Gerelateerde artikelen

BMW Concept Active Tourer Outdoor aangekondigd

Autonieuws
BMW Concept Active Tourer Outdoor aangekondigd
> Artikel lezen

Gefacelifte BMW 3-serie GT trotseert de Ring

Spyshots
BMW trekt 3-serie GT strakker
> Artikel lezen

BMW 3-serie is ‘Zakenauto van het Jaar’

Autonieuws
BMW 3-serie is ‘Zakenauto van het Jaar’
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.