Spyshots

Definitief: enkele koplampen voor vernieuwde E-klasse

De laatste keer waren we er nog niet 100% zeker van, maar nu wel: de Mercedes-Benz E-klasse hangt z’n dubbele koplampen aan de wilgen. De facelift lijkt überhaupt voornamelijk aan de voorzijde doorgevoerd te zijn.

De facelift voor de E-klasse staat vrijwel volledig in het teken van de koplampunits, dit kunnen we toch wel opmaken uit deze kersverse spionagefoto’s waarop vernieuwde Mercedes zich meer bloot geeft. De klassieke dubbele koplampen maken (eindelijk) plaats voor enkele exemplaren. Enerzijds waren de duoschijnwerpers een uniek stijlkenmerk van de E-klasse, anderzijds had de tijd het design ervan toch wel ingehaald. Dat Mercedes-Benz lang heeft vastgehouden aan de dubbele koplampen heeft alles te maken met het feit dat Das Haus de E als hun meest authentieke model ziet. De ogenschijnlijk zwevende ster voorop de motorkap is daar een tweede bewijs van.

Overige vernieuwingen
Zoals al aangehaald omvat de facelift voor de E-klasse nauwelijks meer dan nieuwe lichtunits aan de voorzijde. Verwacht ook strakgetrokken bumpers rondom, maar aan de achterkant is al te zien dat die echt nauwelijks is aangepast. Het plaatwerk van het front zal wellicht een grotere verandering ondergaan maar daarop gunt Mercedes ons tot dusver weinig zicht. De grille lijkt iets fijner te worden, maar pin ons hier niet op vast. Wel verandert de vorm van de onderste centrale opening in de voorbumper. Die is breder dan voorheen. En de LED-dagrijverlichting krijgt ook een andere plek, in de koplampbehuizingen om precies te zijn en dus niet langer onderin de bumper.

Q1 2013
Het is aannemelijk dat er ook enkele updates worden doorgevoerd aan het interieur, maar grove veranderingen zullen wel uitblijven Mercedes kennende. Motorisch idem dito en met nog een hypermodern motorenpalet is verfijning dan ook voldoende om er weer een paar jaar tegenaan te kunnen. Wat de introductie van de vernieuwde E-klasse betreft, die verwachten we rond de jaarwisseling met een showroomdebuut in het eerste kwartaal van 2013.

Gerelateerde artikelen

SUV-aspiraties voor Mercedes-Benz E-Klasse All-Terrain

Autonieuws
Mercedes-Benz E-Klasse All-Terrain
> Artikel lezen

Record-station: Mercedes-AMG E 63 4MATIC+ Estate

Autonieuws
Record-station: Mercedes-AMG E 63 4MATIC+ Estate
> Artikel lezen

Mercedes E-klasse All Terrain richt vizier op A6 Allroad

Spyshots
Mercedes-Benz E-klasse All Terrain
> Artikel lezen

Prettig gestoorde Mercedes-techneut creëert E-klasse All-Terrain 4x4²

Autonieuws
> Artikel lezen

Orderboek nieuwe Mercedes E-klasse Estate geopend

Autonieuws
Mercedes-Benz E-klass Estate
> Artikel lezen

Veel bodemvrijheid voor Mercedes E-Klasse All-Terrain

Autonieuws
Veel bodemvrijheid voor Mercedes E-Klasse All-Terrain
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.