Spyshots

BMW nog niet uitgetest met M6 Gran Coupé

Elf centimeter extra 6-serie vergt kennelijk meer dan simpel de parameters van de M6 Coupé overhevelen naar de Gran Coupé. De vierdeurs M6 struint daarom nog steeds als prototype rond.

Toen het bewijs kwam dat de BMW 6-serie Gran Coupé ook als M-versie geleverd zal worden waren de nieuwe 6-Coupé en -Cabriolet nog niet eens geïntroduceerd. Inmiddels worden deze al met enige regelmaat gespot op de weg en ook de eerste exemplaren van de 640i Gran Coupé, 650i Gran Coupé en 640d Gran Coupé zijn reeds al uitgeleverd. Op het über-snelle topmodel is het nog even wachten. Hoelang? Dat weten we niet precies. Tussen de onthulling van de reguliere 6-series en de M6-en zat een periode van een jaar. De 6-serie Gran Coupé werd medio december vorig jaar voorgesteld. Zou BMW deze tijdspanne opnieuw hanteren dan is het snel uit te kienen wanneer.

Reiscoupé
Over de techniek van de M6 Gran Coupé bestaat natuurlijk geen twijfel; die bestaat ook uit de 4.4 liter V8 die geholpen door turbo’s 560 pk en 680 Nm weet op te wekken. Met zo’n 200 kg meer voort te trekken gewicht moet je denken aan een acceleratie van 0 naar 100 km/h in 4,5 seconden. De topsnelheid zal er met 250 km/h niet minder om zijn. Aannemelijk is dat BMW ook voor de M6 Gran Coupé het M Performance Package aanbiedt en hiermee uitgerust kan 300 km/h overschreden worden. De ultieme reiscoupé als je het ons vraagt.

Gerelateerde artikelen

BMW M2 Competition komt nog harder feestvieren

Autonieuws
> Artikel lezen

Internet is BMW M2 Competition te snel af

Autonieuws
> Artikel lezen

Opleukerij: M Performance Parts voor BMW M2 Competition

Autonieuws
> Artikel lezen

Een M3-koppeling bestellen, er eentje voor de F1 krijgen

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.