Spyshots

Suzuki SX4

Er komt een nieuwe Suzuki SX4 aan

Er is een nieuwe Suzuki SX4 in aantocht. Maar wat we precies kunnen verwachten is vooralsnog een raadsel. En dat terwijl het model al volgend jaar bij de dealers verwacht wordt.

Er komt een nieuwe Suzuki SX4 aan
Met 2006 als geboortejaar beginnen de jaren voor de Suzuki SX4 inmiddels te tellen. Toch doet het huidige model het nog best aardig in de statistieken. Hij behoort weliswaar niet tot de hardlopers in z’n segment, Suzuki heeft er een leuk model mee in huis en wil dat graag zo houden. Desalniettemin worden er wel wat aanpassingen gedaan bij het toekomstige exemplaar. Zo wordt de nieuwe SX4 een slag groter, waarschijnlijk om hem meer neer te zetten als een volwaardige crossover. Die auto’s zijn immers nog altijd razend populair.

No-nonsense
Wat het nieuwe design betreft tasten we nog volledig in het duister. Het ronde lijkt in ieder geval niet te verdwijnen en daarmee lijkt de Suzuki eerder in te zetten op evolutie dan revolutie. De grote, ogenschijnlijk ovalen koplampen en soortgelijke spiegelkappen dragen bij aan dit vermoeden.
Motorisch zal er wel het nodige gemoderniseerd moeten worden om mee te kunnen blijven doen om de euro’s. De huidige atmosferische 1.6 is met 120 pk voldoende sterk, maar met een gemiddeld verbruik van 6,2 l/100 km en 140 g/km tegenwoordig wat aan de milieuonvriendelijke kant in vergelijk met de concurrentie. De 1.2 uit de Swift zou een mogelijkheid kunnen zijn, maar mist voor de zwaardere SX4 wellicht wat pit.

Alleenstaand
Overigens gaat vanaf de nieuwe generatie de SX4 niet langer als tweelingbroer door het leven. De Sedici van Fiat die samen met de Japanner is ontwikkeld zal naar de eeuwige jachtvelden worden gestuurd. Als plaatsvervanger heeft Fiat straks de 500X waar we onlangs een glimp van hebben kunnen opvangen.
Redactie
Door Redactie

Mis geen belangrijk Suzuki-nieuws meer

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief en mis geen enkel nieuws meer van jouw favoriete merk.

Er komt een nieuwe Suzuki SX4 aan
Er komt een nieuwe Suzuki SX4 aan
Er komt een nieuwe Suzuki SX4 aan
Er komt een nieuwe Suzuki SX4 aan

Zoeken

Merk- & modeldossiers