Spyshots

Lexus knipt dak van IS-F!

Toegegeven, deze hadden we niet (meer) zien aankomen. Geheel onverwachts knipt Lexus alsnog het dak af van de snelle IS-F. Maar laat maar komen, want met onbeperkte hoofdruimte moet die bulderende V8 nog beter tot zijn recht komen.

Terwijl wij eigenlijk al met ons hoofd zaten bij de nieuwe IS-serie haalt Lexus nog een laatste truc uit om de huidige generatie in het zonnetje te zetten. En dat doen ze op uiterst spectaculaire wijze door met een cabrioletversie van de IS onder de IS-en te komen, de IS-F.

Ronde pijpen
Dat deze Japanse M3-concurrent ook zonder dak een serieuze racer moet worden blijkt wel uit de enorme spoiler die Lexus achterop heeft gemonteerd. Of deze vleugel ook de productiefase gaat halen valt nog te bezien aangezien het reguliere model immers ook zonder door het leven gaat. Overigens ziet de IS-F Cabriolet er, afgezien van de achterspoiler, nagenoeg exact hetzelfde uit als de gesloten variant. Alleen kenners zal het opvallen dat de uitlaatpijpen niet langer ovaal, maar rond zijn.

V8
Onder de motorkap is nog altijd de 423 pk metende 5.0 liter V8 te vinden die wederom gekoppeld zal worden aan de automatische achttraps versnellingsbak. Of de benodigde verstevingen voor de cabriolet van invloed zijn op de snelheid en bochtendynamiek moet nog blijken. Het ontbreken van camouflage suggereert in elk geval een aanstaande lancering. Parijs wellicht?

Gerelateerde artikelen

In het zonnetje: Lexus IS 300h Edition en F Sport Edition

Autonieuws
In het zonnetje: Lexus IS 300h Edition en F Sport Edition
> Artikel lezen

Gefacelifte Lexus IS geïnspireerd op fraaie LF-LC

Autonieuws
> Artikel lezen

World Car Award finalisten bekendgemaakt

Autonieuws
World Car Award finalisten bekendgemaakt
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.