Spyshots

MINI Countryman Coupé krijgt nieuwe neus

MINI is druk aan het testen met de driedeurs Countryman, straks vermoedelijk Countryman Coupé genaamd. Paceman, de naam van het concept waarop MINI´s nieuwe crossover sterk zal lijken, zal het dus niet overleven.

MINI is de afgelopen jaren druk bezig haar gamma uit te breiden. Na de reguliere Mini waren het de Clubman, Cabrio, Coupé, Roadster en Countryman die hun opwachting maakten. Het Britse merk ziet nu mogelijkheden om nog een carrosserievariant aan de man de brengen, een driedeurs crossover. Afgelopen december kregen we al een voorproefje in de vorm van de Paceman Concept en een maand geleden betrapte we het eerste prototype waarmee productieplannen bevestigd werden. Hoewel nog niet officieel gaan er al maanden hardnekkige geruchten de ronde dat de Paceman-naam vervangen wordt door Countryman Coupé.

Nieuwe neus
De camouflage is nauwelijks gewijzigd, maar op dit gespotte exemplaar is duidelijk de neus van een Cooper S Countryman gemonteerd. Herkenbaar zijn de extra luchtopeningen onder de centrale grille en de verchroomde luchtinlaten naast de mistlampen. De achterzijde is vooralsnog goed ingepakt, maar ook hier lijkt hij qua vorm nauwelijks af te wijken van de Paceman. Over de motorisering van deze nieuwe MINI is nog weinig bekend, hoewel het aannemelijk is dat de onlangs aangescherpte 1.6 JCW-motor sowieso zijn opwachting zal gaan maken.

De MINI Countryman Coupé zal waarschijnlijk onthuld worden tijdens de Autosalon van Parijs die eind september begint.

Gerelateerde artikelen

Vernieuwde MINI Countryman & Paceman

Autotests
Mini Countryman & Paceman
> Artikel lezen

MINI Paceman nu ook met 20% bijtelling

Autonieuws
> Artikel lezen

MINI stuurt Countryman en Paceman uit shoppen

Autonieuws
MINI stuurt Countryman en Paceman uit shoppen
> Artikel lezen

MINI Paceman Adventure is pickup-project

Autonieuws
MINI Paceman Adventure is pickup-project
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.