Spyshots

Opel Insignia (Sports Tourer) onder het mes

Je zou het de Insignia niet geven, maar Opel’s zakenmodel heeft er al weer vier jaar opzitten. In de autobranche is dat doorgaans de leeftijd om de (eerste) facelift door te voeren en Opel houdt zich daaraan.

Zoals de meeste facelifts staat de verjongingskuur voor de Insignia (hier te zien als Sports Tourer) in het teken van een strakgetrokken voor- en achterbumper, hertekende lichtunits en een gemoderniseerde grille. Opel zet niet meer dan de puntjes op de i, simpelweg omdat zij ook weten dat de Insignia bedeeld is met een vrijwel tijdloos design.
Wat betreft de modernisaties aan het interieur waarschijnlijk eenzelfde verhaal; ook hier weinig veranderingen, maar net voldoende om nog zo’n drie jaar vooruit te kunnen alvorens de opvolger klaar staat.

Techniek
Verwacht op technisch vlak eveneens geen wereldschokkende veranderingen. Opel heeft de afgelopen vier jaar de Insignia immers al tussentijds met verbeteringen up-to-date gehouden. Zo kan het huidige motorengamma nog prima meekomen met de concurrentie en is het veiligheidsniveau met allerhande elektronische systemen continu verhoogd. Dat meer echter altijd beter is zal Opel aantonen door de Insignia nog stiller te maken dan hij al is.

Vermoedelijk kunnen we de vernieuwde Opel Insignia al onthalen tijdens de Autosalon van Parijs. Eind september openen daarvan de deuren en rijden zou dan tegen de jaarwisseling mogelijk moeten zijn.

Gerelateerde artikelen

Opel Exclusive rolt een rode loper voor je uit

Autonieuws
Opel Exclusive rolt een rode loper voor je uit
> Artikel lezen

Nieuwe Opel Insignia vanaf € 33.695,-

Autonieuws
> Artikel lezen

Opel Insignia Sports Tourer klaar voor 1.640 liter bagage

Autonieuws
Opel Insignia Sports Tourer klaar voor 1.640 liter bagage
> Artikel lezen

Snelle pakezel: Opel Insignia GSi Sports Tourer

Autonieuws
> Artikel lezen

Opel Insignia ST GSi treedt in voetsporen zeldzame Vectra

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.