Spyshots

Range Rover verliest zijn camouflage

Na vele maanden testen lijkt de nieuwe Range Rover steeds dichter bij zijn onthulling te komen. De foto’s laten zien dat de vertrouwde vorm blijft maar dat de luxe offroader op bijna elk front flink is aangepakt.

Al meer dan anderhalf jaar geleden verscheen de nieuwe Range Rover op onze spy-radar. Al snel werd duidelijk dat Land Rover haar topmodel van de grond af opnieuw op zou gaan bouwen. Onderhuids is het huidige model namelijk al bijna tien jaar oud dus een compleet nieuwe Range Rover is absoluut op zijn plaats.

Onthullend
Nu 2013 met rasse schreden nadert zien we dat de Britse fabrikant steeds meer camouflage in de garage achterlaat. De onthulling kan dus niet lang meer op zich laten wachten. Aan de hand van de bescheiden camouflage is duidelijk dat de koplampen duidelijk een ander ontwerp krijgen. Ze lijken smaller en breder te worden en, hoewel dat moeilijk zichtbaar is, om de hoeken van de auto te zijn gevormd. Verder zien we aan de achterzijde een licht aflopende daklijn in combinatie met een smal toelopende achterzijde, en ook de achterlichten lijken een afslankkuur te hebben ondergaan.

400 kg
Een daadwerkelijk dieet heeft echter onderhuids plaatsgevonden. Naar verluidt heeft de nieuwe Range Rover namelijk 400 kg aan massa verloren ten opzichte van zijn voorganger. En hoewel de Brit daarmee nog steeds een kolos blijft zal dit zonder meer effect hebben op het verbruik en inherent daaraan de uitstoot van de motoren. Eind dit jaar, begin 2013 denken we de nieuwe Range te kunnen verwachten.

Gerelateerde artikelen

Land Rover houdt Range Rover SV Coupé zeer exclusief

Autonieuws
> Artikel lezen

Vernieuwde Range Rover ook als plug-in hybride en direct te koop

Autonieuws
> Artikel lezen

Ultieme Range Rover nog altijd goedkoper dan Bentayga

Autonieuws
> Artikel lezen

Range Rover SV Coupé: luxer en duurder was een Land Rover nog nooit

Autonieuws
> Artikel lezen

Range Rover 6x6 SLT: de pickup der pickups

Autonieuws
Range Rover 6x6 SLT: de pickup der pickups
> Artikel lezen

Vroegtijdige promovideo geeft vernieuwde Range Rover prijs

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.