Spyshots

Volvo XC40 laat z´n achterste zien

De eerste keer dat we de Volvo XC40 zagen was het meteen goed raak. Presentatieklaar en in vol ornaat betrapten we de avontuurlijk ingerichte V40. Alleen van de voorzijde helaas. Maar gelukkig nu ook van de achterzijde, met dank aan onze spyshotsfotograaf.

Vier maanden geleden maakte Volvo bekend toe te treden tot het hogere C-segment. Met de nieuwe V40 mengen ze zich in één van de meest zwaarbevochten delen van de automarkt. Inmiddels weten we ook dat de stijlvolle, compacte Scandinaviër daadwerkelijk het benodigde in z´n mars heeft om het concurrenten als de BMW 1-serie en nieuwe Audi A3 (Sportback) moeilijk te maken. Met een XC40 denken de Zweden hun vuist nog harder te maken.

Stoer
Het is al meer dan een decennia geleden dat Volvo succes oogstte met de XC70, een stoere, opgehoogde variant van de populaire V70 stationwagen. Het XC-gamma is gestaag uitgebreid met de XC90 en XC60 en gaat binnenkort aangevuld worden met XC40. Hoewel de auto nooit officieel door Volvo is bevestigd dook onlangs de XC40 in vol ornaat op een Nederlandse Volvo-forum (eerste foto).  We zien een aangepaste neus, meer bodemvrijheid, kunststof koetswerk en een verhoogde achterzijde. Dat laatste is dankzij deze foto´s nu wat beter te controleren.

4WD
In navolging van de anders XC’s zal ook deze V40 waarschijnlijk worden uitgerust met vierwielaandrijving om de ruige looks ook in de praktijk te kunnen brengen. De XC40 wordt verwacht tijdens de Autosalon van Parijs maar zou ook naar Detroit of Genève kunnen worden doorgeschoven. Naast de XC40 zijn er ook geruchten over een driedeurs-variant die als de C40 door het leven zal gaan.

Gerelateerde artikelen

Volvo V40 D3 naar viercilinder en 20% bijtelling

Autonieuws
Volvo V40
> Artikel lezen

Lagere prijs en 14% maakt Volvo V40 D2 weer interessant

Autonieuws
> Artikel lezen

Zorgenvrij rijden met Volvo V40 Private Lease

Autonieuws
Zorgenvrij rijden met Volvo V40 Private Lease
> Artikel lezen

Milde facelift voor Volvo V40 en V40 Cross Country

Autonieuws
Milde facelift voor Volvo V40
> Artikel lezen

Volvo: 'Zeer sterke doch efficiënte D4 is pas het begin'

Autonieuws
Volvo V40 wordt uithangbord voor nieuwe Drive-E-motoren
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.