Spyshots

Aston Martin DB9-opvolger oogt een stuk agressiever

Aston Martin is nog altijd druk bezig met het ontwikkelen van de nieuwe DB9, de camouflage kan de harde lijnen echter niet verborgen houden. Hoewel de naam DB9 allerminst onzeker is verloochend dit prototype zijn afkomst niet.

Enkele weken geleden spotten we een zwart prototype van wat de opvolger van de DB9 moet worden, dit keer reed een zilverkleurig exemplaar onze lens voorbij. De lichtere kleur laat het lijnenspel een stuk duidelijker uitkomen en meteen zien we harde scherpe lijnen die bij de DB9 ontbreken. Invloeden van de vorig jaar geïntroduceerde Virage hangen dan ook zeker in de lucht. De auto oogt enigszins gedrongen en in combinatie met de hoge wielkasten en de flinke spoiler geeft dat een sportievere look dan zijn elegante en tijdloze voorganger.

Range
Nu leek de Aston Martin-range met de komst van de Virage al aardig dicht op elkaar te zitten, met een sportievere DB9-opvolger lijken ze echt in elkaars vaarwater te gaan komen. Het is dan ook afwachten hoe het beroemde Britse merk deze opvolger in de markt gaat plaatsen, als ultieme grand tourer of toch als (super)sportwagen. Details over de nieuwe Aston ontbreken vooralsnog, de lancering staat hoogstwaarschijnlijk voor 2013 in de planning.

Gerelateerde artikelen

Britse DB9 nog goed genoeg voor Russische coachbuilder

Autonieuws
> Artikel lezen

Wel erg coole platen van de Aston Martin DB11

Spyshots
Wel erg coole platen van de Aston Martin DB 11
> Artikel lezen

Aston Martin DB9 schittert nog eenmaal als GT

Autonieuws
Aston Martin DB9 GT
> Artikel lezen

Aston Martin DB11 strekt in eigen gedaante de benen

Spyshots
Wordt nieuwe Aston Martin DB11?
> Artikel lezen

Doek valt voor stokoude Aston Martin DB9

Autonieuws
Doek valt voor stokoude Aston Martin DB9
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.