Spyshots

Nieuwe Audi RS6 Avant in de bocht

Helm op, raceoverall en -handschoenen aan, de nieuwe Audi RS6 wordt weer vanouds een ongegeneerde snelheidsduivel. Maar één waarin mamlief en hond tegelijk kunnen plaatsnemen om gezamenlijk af te reizen naar een romantische picknickspot.

We houden van Audi’s RS-modellen. En nu al kunnen we zeggen dat we dat niet minder doen van de nog te onthullen derde generatie RS6. Op z’n vroegst verwachten we hem eind dit jaar en enkel als Avant, maar traditioneel voorzien fiks uitgeklopte wielkasten, van die lekker foute wielen op brede sloffen en een pak peekaa’s om ú tegen te zeggen.

‘Downsizing’
We ramen op zo’n 550 pk. Dat is weliswaar minder dan de 5.0 V10 in de uitgaande RS6, maar quattro GmbH, dat de snelste Audi’s prepareert, zal heus niet een stap terug doen qua snelheidspotentieel. Twee turbo’s garanderen de nog snellere notering in acceleratietijden. Het verkleinen van de inhoud en het aantal cilinders heeft tegelijk als voordeel dat er spaarzamer met benzine omgesprongen wordt. En een lagere prijs, want de opgevoerde 4.0 liter V8 initieel ontworpen voor de Bentley Continental GT kent geheid een lagere CO2-uitstoot dan de atmosferische tiencilinder.

RS7
Om nog even terug te komen op het feit dat Audi heeft besloten de RS6 Sedan niet meer uit te brengen. Helemaal verdwijnt die niet. De RS7 gaat hem vervangen, en dat model zal hetzelfde snelheidspotentieel bevatten als de RS-station. De lancering staat zelfs tegelijk gepland.

Gerelateerde artikelen

Dikker dan dik: Audi RS 6 by Prior Design

Tuning & styling
Dikker dan dik: Audi RS 6 by Prior design
> Artikel lezen

De RS-overtroffen: Audi RS 6 en RS 7 performance

Autonieuws
De RS-overtroffen: Audi RS 6 en RS 7 performance
> Artikel lezen

Woest: de 1.000 pk sterke RS 6 'Gumball3000' van Jon Olsson

Tuning & styling
1.000 pk sterke Audi RS6
> Artikel lezen

Audi Exclusive toont zijn kunnen met RS 6

Autonieuws
> Artikel lezen

Vilner gaat los op Audi RS 6 Avant

Tuning & styling
Vilner gaat los op Audi RS 6 Avant
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.