Spyshots

Hier gaat de nieuwe Aston Martin DB

Met de Virage rekt Aston Martin de levensduur van de DB9 die alweer uit 2004 stamt. Dat model zelf zal volgend jaar compleet nieuw op de markt gezet worden. En de eerste beelden van de nieuwe DB hebben we inmiddels te pakken.

Aston Martin zal in de komende zes jaar evenveel nieuwe modellen introduceren. Sommige daarvan zijn sterk vernieuwd, andere compleet nieuw ontwikkeld. De opvolger van de naar sportwagenbegrippen bejaarde DB9 behoort tot die laatste categorie. Denk echter niet dat Aston Martin veel aan het vertrouwde design zal spijkeren. Sinds de DB7 is de designtaal van het Britse merk nauwelijks veranderd en eigenlijk alleen maar geëvolueerd, en met de toekomstige DB blijft men zich daaraan houden.

500 pk?
Hoewel de nieuwe DB al in de loop van 2013 klaar moet zijn, is er nog maar weinig bekend over de auto met fabriekscode VH500. Mogelijk verwijst het getal in de projectnaam naar het te krijgen vermogen, maar daarover is niets zeker. De huidige DB9 is bedeeld met 470 pk. Vervolgens is er de vraag of Aston Martin wederom een beroep doet op de 6.0 liter V12 of gaat voor een ´kleinere´ krachtbon met een betere score qua verbruik en uitstoot.

Gerelateerde artikelen

Wel erg coole platen van de Aston Martin DB11

Spyshots
Wel erg coole platen van de Aston Martin DB 11
> Artikel lezen

Aston Martin DB11 strekt in eigen gedaante de benen

Spyshots
Wordt nieuwe Aston Martin DB11?
> Artikel lezen

Aston Martin DB9 schittert nog eenmaal als GT

Autonieuws
Aston Martin DB9 GT
> Artikel lezen

Doek valt voor stokoude Aston Martin DB9

Autonieuws
Doek valt voor stokoude Aston Martin DB9
> Artikel lezen

Britse DB9 nog goed genoeg voor Russische coachbuilder

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.