Spyshots

Facelift voor Opel Astra

Gepresenteerd in de zomer van 2009 beleeft de Opel Astra dit jaar zijn derde verjaardag. En dat betekent dat een facelift niet al te lang meer op zich laat wachten. Deze allereerste spyshots bewijzen die veronderstelling. Of is het wel heel erg vroeg?

De vijfdeurs Astra mag dan in de zomer van 2009 gepresenteerd zijn, de Sports Tourer werd pas een jaar later gepresenteerd. En daarmee zou het betekenen dat het model twee jaar na dato al een facelift zal ondergaan. Dat is wel heel erg vroeg. Van een echte facelift kunnen we vermoedelijk dan ook niet spreken, eerder een modeljaarwisseling.

Voorbumper
Zoals we op deze spyshots kunnen zien is het front van de Astra nauwelijks gecamoufleerd. Maar dan nog moet je een geoefend oog hebben om de wijzigingen waar te nemen. Leg de ‘oude’ en de ‘nieuwe’ naast elkaar en dan zie je dat Opel een compleet nieuwe bumper heeft gemonteerd. De grille is daarbij kleiner van stuk, terwijl de luchtinlaat in de voorbumper juist groter is geworden. Ook de mistlampen en de daarbij behorende behuizing is wat opvallender gepositioneerd.

Onderhuids dan?
Aan de achterzijde monteert Opel op dit prototype eveneens een andere bumper, maar hoe lang we ook naar de foto kijken, een verschil kunnen we niet waarnemen. De grote vraag blijft dan ook wat Opel van plan is. Een minimale facelift zoals deze is niet vreemd voor het merk, men deed het eerder al eens met de Corsa en de Zafira, maar ook met de Astra. Maar dan werd er onderhuids wel het nodige nieuws gepresenteerd. En dat kunnen we ons amper twee jaar na de presentatie bijna niet voorstellen. Volop twijfels dus, maar dat er iets te gebeuren staat met de Astra staat buiten twijfel.

Gerelateerde artikelen

Opel Astra Sports Tourer volgt al snel

Spyshots
Opel Astra Sports Tourer
> Artikel lezen

Opel Bi-Fuel: het antwoord op de hoge brandstofprijzen!

Autonieuws
Opel Bi-Fuel: het antwoord op de hoge brandstofprijzen!
> Artikel lezen

Nieuwe Opel Astra Sports Tourer ook al klaar

Autonieuws
Nieuwe Opel Astra Sports Tourer ook al klaar
> Artikel lezen

Opel vraagt € 22.295,- voor Astra Sports Tourer

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.