Spyshots

Gefacelifte Audi Q5 betrapt!

De scherpere en strakkere vormgeving zal ook op de Q5 worden doorgevoerd. Tenminste, dat is de verwachting die we hebben nadat onze fotograaf dit prototype van een gefacelifte Audi Q5 in het noorden van Scandinavië voor de lens kreeg.

De facelift zal volgens het bekende Audi-recept worden uitgevoerd. Reken dus op een iets strakkere grille, scherper gelijnde koplampunits, een nieuwe voorbumper en ook gewijzigde achterlichtunits. Het behoeft geen uitleg dat de stijl die de designers daarbij hebben aangehouden meer richting de nieuwe A3 en A6 getrokken zal worden. Op de foto´s is van de facelift overigens nog weinig te zien, maar dat kennen we van Audi. Ze doen er alles aan om de prototypes zo te bouwen dat oude bumpers de vernieuwingen zorgvuldig verborgen houden.

Nieuw MMI-systeem
Qua interieur zal de verfijning nog meer gedetailleerd zijn dan aan de buitenzijde. Een enkel gewijzigde knopje, iets betere materialen en andere kleurstellingen zullen het belangrijkste van de wijzigingen omvatten. De kans is groot dat ook het nieuwe MMI-systeem zoals dat op de A3 gepresenteerd is zal worden doorgevoerd in de Q5.

En de S/RS?
Grote vraag is natuurlijk of Audi de facelift tevens aan zal grijpen voor de gepeperde Q5-versies. Al geruime tijd doen er geruchten de ronde over de komst van een Q5 S/RS en de gespotte prototypes doen die geruchten alleen maar bevestigen. We zullen het tegen het einde van dit jaar allemaal te weten komen. Naar verwachting zal de vernieuwde Q5 dan immers zijn intrede doen.

Gerelateerde artikelen

Audi Sandbox maakt kinderfantasieën nog echter

Autonieuws
Audi Sandbox is uitgekomen fantasie van ieder kind
> Artikel lezen

Audi SQ5 TFSI: 354 pk sterk topmodel

Autonieuws
Audi SQ5 TFSI: 354 pk sterk topmodel
> Artikel lezen

Audi's quattro-techniek is fikse omzetmaker

Autonieuws
Audi's quattro-techniek is fikse omzetmaker
> Artikel lezen

Deze Q’s kun je van Audi verwachten

Autonieuws
Q8
> Artikel lezen

Nieuwe instapper maakt Audi Q5 stuk betaalbaarder

Autonieuws
> Artikel lezen

Abt geeft Audi SQ5 flinke pk-injectie

Autonieuws
SQ5
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.