Spyshots

Turbo-trio voor Porsche 911 Turbo?

Als je het niet met twee variabele geometrische turbo’s kan winnen van de Nissan GT-R, dan moet je er gewoon nog één op schroeven. Het is wellicht even simpel als doeltreffend, want dat is wat Porsche naar verluidt gaat doen bij de nieuwe 911 Turbo.

De rivaliteit tussen de Porsche 911 Turbo en de Nissan GT-R is vooral een buiten de fabriekspoorten gevoerde strijd. Toch moet het voor de Duitsers zonder meer een vuiltje in het oog zijn dat een Japanner hun het hof maakt op eigen bodem, de Nürburgring. En dat voor een fractie van de prijs die de 911 Turbo moet opbrengen. De GT-R als mikpunt of niet, de nieuwe 911 Turbo moet gewoonweg beter en sneller zijn dan de vorige. Dat Porsche daarvoor echt de marges moet opzoeken werd met de ‘gewone’ 991 kenbaar. Maar ze hebben nog iets achter de hand, namelijk een derde turbo.

Onderin
Het verhaal gaat dat de nieuwe Porsche 911 Turbo liefst drie turbochargers krijgt. De extra blaashulp heeft voornamelijk als doel de sportwagen bij (extreem) lage toerentallen al van stuwkracht te voorzien. De andere twee, die groter zijn, nemen het dan vanaf zo’n 2.000 tpm over om de 911 Turbo vervolgens zo snel mogelijk naar een top ver over de 300 km/h te brengen. We denken dat het totale vermogen van de nieuwe Turbo naar 550 pk stijgt. In ieder geval niet minder dan de Nissan GT-R. Oeps, daar gaan we weer…

Gerelateerde artikelen

Eerste blik op volgende Porsche 911 Turbo

Spyshots
> Artikel lezen

Voortuitblikken op volgende generatie Porsche 911

Autonieuws
> Artikel lezen

Kleur bekennen met de nieuwe Porsche 911 GT2 RS

Autonieuws
> Artikel lezen

Porsche 911 Turbo S Exclusive Series: Turbo S is sneller dan ooit

Autonieuws
Porsche 911 Turbo S Exclusive Series: Turbo S is sneller dan ooit
> Artikel lezen

Porsche 911 GT2 RS scherpt Ring-record aan met liefst 10 seconden

Autonieuws
> Artikel lezen

Ruim 3,5 ton voor 700 pk sterke Porsche 911 GT2 RS

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.