Spyshots

Fiat Ellezero aast op Opel Meriva

Hij zal er deels van weg hebben, maar is niet de vijfdeurs 500 waarop sommigen misschien gehoopt hadden. Dit is de Fiat Ellezero, een kruisbestuiving tussen de 500 en de Panda en die de aanval opent op bijvoorbeeld de Opel Meriva.

Vorige week hadden we het er nog over, de vijfdeurs Fiat 500. Op de vraag of dat model er nog zou komen is hier het antwoord. Min of meer dan. De Ellezero zal weliswaar diverse stijlkenmerken van Fiat’s kleinste bevatten, qua formaat is hij beduidend groter met een lengte van zo´n vier meter. De Ellezero zou immers moeten concurreren tegen andere MPV’s als de Opel Meriva, Ford B-Max en bijvoorbeeld de Citroën C3 Picasso. Mogelijk krijgt hij zelfs de beschikking over 7 zitplaatsen.

Drie-in-één
Je zou het niet zeggen, maar Fiat is van plan hun nieuwe model al over pakweg vijf weken te onthullen, en wel op de Autosalon van Genève. Na de zomer zal hij dan bij de dealer moeten staan als vervanger van de Fiat Idea en de in sommige landen nog verkrijgbare Multipla. Ook de Musa van Lancia zal er aan moeten geloven.

Fiat 600
Ellezero is overigens vooralsnog slechts een werknaam voor de nieuwe Fiat. Het is niet bekend of de auto ook daadwerkelijk zo gaat heten. Met de snoet van de 500 en een herkenbaar silhouet zou naar onze mening Fiat 600 ook niet eens zo’n gek idee zijn. Maar goed, dat is nog even afwachten. De gebruikte motoren liggen voor de hand. Het palet zal in ieder geval de 2-cilinder TwinAir bevatten en ook enkele Multijet-diesels is zeker. Of het model ook de beschikking krijgt over viercilinder benzinemotoren durven we niet te zeggen. Waarschijnlijk is deze combinatie enkel voorbehouden aan de Amerikaanse markt.

Gerelateerde artikelen

Het strandleven-gevoel: Fiat 500L Vans

Autonieuws
Het strandleven-gevoel: Fiat 500L Vans
> Artikel lezen

Fiat 500L Trekking Street Surf versierd met bamboe

Autonieuws
Fiat 500L Trekking Street Surf is voor de hippe skater
> Artikel lezen

Gefacelifte Fiat 500L is een nachtbraker

Spyshots
> Artikel lezen

Ook prijslijst van opgeruigde Fiat 500L Trekking

Autonieuws
Ook prijslijst van opgeruigde Fiat 500L Trekking
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.