Spyshots

Interieur Ford Fiesta ST blootgelegd

Afgelopen september presenteerde Ford de Fiesta ST Concept. Het lange wachten leek daarmee eindelijk ten einde te komen. Met deze kersverse beelden wordt dat nog maar eens bevestigd. De meeste hitsige Fiesta is klaar en we hebben meteen het interieur ervan weten bloot te leggen.

In de loop van dit jaar moet hij dan in de showroom staan. En dat werd tijd ook. We hebben ons werkelijk een ongeduld gewacht. Afgaande op de specificaties van de conceptversie belooft Ford dit goed te maken. Naast een attractief uiterlijk dat waardig is aan een hot hatch ligt er voorin de Fiesta ST een krachtige turbobenzinemotor. Met een inhoud van 1.6 liter een ferme 180 pk en 240 Nm sterk. Een top van 220 km/h moet haalbaar zijn en ook op de spurt naar 100 km/h zou de Fiesta ST zijn mannetje staan, volgens Ford.

Verlos ons!
Concurrerende cijfers, maar vooral benieuwd zijn we naar het rijgedrag van de ST. Ford heeft daarin immers een naam hoog te houden. Gaat de Fiesta ST hiermee zijn soortgenoten als de Polo GTI en Opel Corsa OPC aftroeven? En welk prijskaartje wordt daar dan aangehangen?
Het interieur van de Fiesta ST lijkt vanaf vandaag in ieder geval geen geheim meer. In vol ornaat hebben we het kunnen vastleggen. En het moet ons meteen van het hart dat we nog niet geraakt worden door allerhande spannende details. Dat van de Fiesta Metal biedt meer sportief genot. Het zal hier toch niet nog om een provisorisch, vrijwel standaard interieur gaan? “Kom Ford, hoe lang nog? Verlos ons van al deze onzekerheid!”


Gerelateerde artikelen

Blijven dromen van een Ford Fiesta RS

Autonieuws
Blijven dromen van een Ford Fiesta RS
> Artikel lezen

M-Sport presenteert Ford Fiesta WRC voor 2017

Autonieuws
> Artikel lezen

De nieuwe Ford Fiesta ST-line en Vignale rijd je niet, die beleef je!

Autonieuws
De nieuwe Ford Fiesta ST-line en Vignale rijd je niet, die beleef je!
> Artikel lezen

Volkswagen Golf niet langer bestseller in EU

Autonieuws
Golf moet plaats maken voor Fiesta als bestverkochte auto in EU
> Artikel lezen

Prijzen nieuwe Ford Fiesta bekendgemaakt

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.