Spyshots

Puntjes op de i voor gefacelifte BMW 7-serie

Van plan om jezelf te trakteren op een gloednieuwe 7-serie, wacht dan nog even. BMW zal op de Autosalon van Genève hun gefacelifte vlaggenschip tonen met een showroomdebuut enkele weken daarna. Rond april staat die dus bij de dealer.

BMW legt de laatste hand aan de vernieuwde 7-serie. Een beetje haast is daarbij wel geboden want de Zwitserse autoshow vangt begin maart al aan. Tegelijkertijd wil BMW het tevens vernieuwde M-Sportpackage presenteren. Ook die hebben we op camera weten vast te leggen.

Nieuwe gadgets?
In beide gevallen is de facelift overigens uiterst summier. Aangezien de 7-serie nog nauwelijks ouderdomsverschijnselen vertoont een begrijpelijke stap. BMW houdt het wat exterieur betreft bij hooguit ietwat strakkere bumpers en lichtunits met de laatste stand der techniek. In vorm veranderen ze niet. In het interieur vermoedelijk meer nieuwigheden. In ieder geval zullen we daar een opgewaardeerd instrumentarium treffen. Ook verwachten we nog wel een of andere nieuwe noviteit; de 7-serie is immers de vaandeldrager van het merk uit München.

Achttraps automaat
Uit motorische hoek enkel verfijning. De bestaande krachtbronnen kunnen nog prima meekomen. Alleen al door afscheid te nemen van de 6-traps automaat en daarvoor in de plaats de modernere achttraps ZF-transmissie te monteren zal de 7-serie weer wat beter op de milieumeter scoren. BMW zal dit dan ook doorvoeren.

Gerelateerde artikelen

Diamanten-inleg voor BMW 750Li Individual

Autonieuws
BMW 750Li xDrive Individual
> Artikel lezen

M760Li xDrive: de Alpina B7 van BMW

Autonieuws
BMW M760Li xDrive
> Artikel lezen

100 keer BMW Individual 7-serie The Next 100 Years

Autonieuws
BMW Individual 7 Serie THE NEXT 100 YEARS
> Artikel lezen

'Mid-cycle facelift' voor BMW 7-serie in aantocht

Spyshots
'Mid-cycle facelift' voor BMW 7-serie in aantocht
> Artikel lezen

BMW viert jubileum 7-serie met Edition 40 Jahre

Autonieuws
BMW viert jubileum 7-serie met Edition 40 Jahre
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.