Spyshots

BMW 3-serie Coupe niet langer...3-serie Coupe

Wie goed heeft opgelet heeft gemerkt dat ieder gespotte prototype van de nieuwe 3-serie meer dan twee portieren heeft, en dat is niet zonder reden. BMW heeft de tweedeurs namelijk bewust uit het zicht gehouden omdat die straks niet meer 3-serie Coupé heet, maar 4-serie.

Soms zijn er van die momenten dat autofabrikanten ons met een behoorlijke hersenbreker opzadelen, of beter gezegd we raken de draad enigszins kwijt tussen hetgeen eerder wordt beweerd en later is gedaan. De 4-serie is daar een goed voorbeeld van. Nu is het an sich geen gek idee van BMW om de Coupé-modellen van de 1-serie en de 3-serie respectievelijk 2-serie en 4-serie te noemen; dit wekt immers de indruk dat ze op een hoger niveau staan (hoewel ook iets groter dan een 3) waardoor het hogere prijskaartje is te verantwoorden. Maar aan de andere kant is daar het altijd zo graag in ere willen houden van historisch erfgoed. En als er een merk is waar dit hoog in het vaandel staat, dan is het BMW. Om een lang verhaal vervolgens kort te maken: Hoe gaat BMW dit straks doen als er een nieuwe M3 geïntroduceerd gaat worden?

Raadsel
Zowel in naam als in aantallen is de 3-serie het belangrijkste model van BMW. Historie heeft deze status verworven. Nog meer dan de gewone 3-serie is de M3 het boegbeeld van het merk. Sterker nog, hoeveel autofabrikanten zijn er met zo’n beladen model in hun midden? Afijn, een BMW M3 is alleszeggend, een M3 is – je ziet hem vast al wel aankomen – een coupé. Althans, in eerste instantie. Dat moet, dat heet historisch verantwoord, het fenomeen waar juist BMW zoveel waarde aan hecht.
Maar nu bekend is dat de 4-serie invulling gaat geven aan de 3-serie Coupé, hoe gaat de snelste versie daarvan dan heten? M4? Dat is moeilijk voor te stellen; dat gaat BMW namelijk niet alleen een gewichtige modelnaam kosten maar ongetwijfeld ook klanten. Toch M3 dan maar? Kan. Maar hoe BMW dit dan recht gaat praten is ons een raadsel.

Gerelateerde artikelen

Alpina B3/B4 S BiTurbo sjezen M3/M4 voorbij

Autonieuws
> Artikel lezen

Welk paradepaardje is BMW M hier aan 't bekokstoven?

Spyshots
> Artikel lezen

Slechts 200 keer BMW M4 DTM Champion EditionPlus

Autonieuws
> Artikel lezen

Verfijningen voor complete BMW 4-serie

Autonieuws
Verfijningen voor complete BMW houdt 4-serie
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.