Spyshots

Aftellen tot nieuwe Mercedes-Benz SL

Spoedig zal Mercedes-Benz de nieuwe SL-klasse introduceren. Nog voor de jaarwisseling. Het fysieke debuut staat pas in 2012 gepland. Dan viert de SL namelijk zijn 60-jarig jubileum.

De nieuwe SL-klasse is een graag geziene gast op Autowereld.com. Een kleine twee jaar volgen we Mercedes’ grootste roadster op de voet. We zagen hem veranderen van een gepanserd voertuig tot een strakgelijnde, elegante cabrio-coupé in lijn met de compactere SLK-klasse. Inmiddels kent de SL dan ook weinig geheimen meer. Of Mercedes moet nog een verrassing in petto hebben.

Jubileum
Mercedes-Benz heeft ons beloofd dat we nog voor het einde van 2011 de nieuwe SL-klasse kunnen verwachten. In theorie welteverstaan. Het tastbare debuut staat echter pas begin volgend jaar gepland. Op de NAIAS in Detroit om precies te zijn. Een logische keuze aangezien de SL in dat jaar zijn 60-jarige bestaan viert.

BMW
Wat kunnen we zoal verwachten van de nieuwe SL? Nou, dat Mercedes er alles aan gedaan heeft om een geducht alternatief voor de BMW 6-serie te maken. De lat bij het ontwikkelen van de SL lag dus hoog. Verwacht zodoende een arsenaal van technische, veelal elektronische noviteiten, waaronder uiteraard Magic Sky Control dat debuteerde op de SLK. Mercedes heeft vast ook gespijkerd aan het rijgedeelte om de SL minder zwaarlijvig aan te laten voelen. Meest benieuwd zijn we dan ook naar diens rijkwaliteiten. Verwacht echter nog altijd geen Sport Leight, maar lichter dan zijn voorganger is de nieuwe generatie wel.

Motoren
Uit motorische hoek kunnen we een zescilinder en een V8 tegemoet zien. Beide nieuw ontwikkeld. In een later stadium volgt dan nog – uiteraard – de AMG. We zitten nog te dubben om diens naam, maar een machtige 5.5 liter V8 is vrijwel zeker. Met meer dan 525 pk.

Mocht je aan de hand van deze verse foto´s nog geen beeld van de nieuwe Mercedes-Benz SL-klasse kunnen vormen, bekijk dan de fotogallerij; we hebben onze vaste illustrator een realistische computertekening van de SL laten maken. Zonder camouflage.

Gerelateerde artikelen

Mercedes-Benz SL klaar voor tweede leven

Autonieuws
Mercedes-Benz SL klaar voor tweede leven
> Artikel lezen

Hartelijk welkom, vernieuwde Mercedes-Benz SL

Autonieuws
Dit is de gefacelifte Mercedes-Benz SL
> Artikel lezen

Prijzen voor Mercedes SLC en vernieuwde SL

Autonieuws
Prijzen voor Mercedes SLC en vernieuwde SL
> Artikel lezen

Vernieuwde Mercedes SL is officieel

Autonieuws
> Artikel lezen

Wat als de Mercedes SL Gullwing nú zou debuteren

Autonieuws
Mercedes-Benz SL|PURE design concept
> Artikel lezen

't Is heerlijk nazomeren met de Mercedes-AMG SL 63

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.