Spyshots

Nieuwe Audi A3 krijgt vorm

Onlangs werd de A3 Advance geïntroduceerd, en als Audi start met speciale uitvoeringen weten we dat de nieuwe generatie niet lang meer op zich zal wachten. Begin 2012 is het zover.

Vermoedelijk op de Autosalon van Genève zal Audi het doek van de gloednieuwe A3 trekken. In eerste instantie zal dat van de driedeurs zijn, later volgen de vijfdeurs Sportback, de cabriolet en een vierdeurs sedan. Mogelijkerwijs komt de A3 er voor het eerst ook als avontuurlijkgetinte Allroad en praktische Avant.

Kan altijd beter
Vrijwel zeker is dat de nieuwe A3 op een nog hoger niveau staat. Audi heeft een naam hoog te houden in afwerkinggraad en gebruikte materialen en zal het zeker niet nalaten dit in z´n belangrijkste model te promoten. Ook onderhuids is de laatste stand der techniek aanwezig. De nieuwe A3 is de eerste VAG-auto die geniet van het moderne, modulaire MQB-platform.
Het gebruik van meer aluminium drukt het gewicht met naar schatting 80 kg. In combinatie met de vertrouwde, maar aangescherpte TSI- en TDI-viercilinders kan dat net het verschil betekenen tussen maximaal 14, 20 en 25% bijtelling. Driecilinders sluiten we ook niet uit, omdat de concurrentie er ook mee start. Met deze versies mikt Audi zonder meer op de laagste bijtellingsklasse.

A5
Al die moderne technieken inclusief de laatste elektronische snufjes worden verpakt in een jasje dat sterke overkomsten kent met de laatst geupdate Audi’s. De strak geprofileerde en ietwat gemeen kijkende koplampunits van de recent gefacelifte A5 en de A6 priemen al door het camouflagepak heen. De vorm van de achterlichtunits laat zich momenteel nog raden. Ze worden in ieder geval ingevuld met de hockeystick-achtige LED-balken die Audi’s tegenwoordig kenmerken.

Gerelateerde artikelen

Audi A3 Ultra-modellen nu ook als benzine

Autonieuws
Audi A3 Ultra-modellen nu ook als benzine
> Artikel lezen

Audi's quattro-techniek is fikse omzetmaker

Autonieuws
Audi's quattro-techniek is fikse omzetmaker
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.