Spyshots

Renault Clio IV bevat al trekjes van ZOE Concept

Op Renault’s agenda van 2013 staat de introductie van de nieuwe Clio. Een indicatie daarvan gaf de Franse fabrikant met de ZOE. En ondanks dat de Clio IV vooralsnog als mule rondstruint zien we al wel enige trekjes van die elektrische studie.

Dat de ZOE Concept een realistische preview van de volgende Renault Clio geeft wordt des te duidelijker aan de hand van deze spionagefoto’s. De 3D-achtige grille die het gezicht van alle toekomstige Renaults zal bepalen is al duidelijk zichtbaar. De rest van de carrosserie is nog op basis van de Clio III. Bovendien liet Renault tijdens de onthulling een jaar geleden al weten dat de ZOE (niet toevallig) dezelfde buitenmaten bevat als een Clio.

Oud platform
De Clio IV is de eerste Renault onder verantwoordelijkheid van de Nederlandse designer Laurens van den Acker. De auto zal fonkelnieuw van de productiebanden rollen, maar staan op een oud platform. Renault vindt de huidige nog modern genoeg. Nieuw, hetzij deels, ontwikkelde motoren zijn wel aan de orde en het palet zal wederom bestaan uit TCE-benzineversies en DCi-diesels. Overwegend zijn het viercilinders, maar driepitters dienen zeker niet uitgesloten te worden. De gefacelifte Mégane krijgt ze immers ook.

Clio RS
Uiteraard komt er ook weer een Clio RS, alleen zal een atmosferische motor daarin helaas geen dienst meer doen. De Clio RS II en III was ermee uniek in zijn soort, maar emissie-eisen dwingen de hoogtoerige tweeliter zijn vermakelijke taak aan de wilgen te hangen. Een logische opvolger is een viercilinder met turbo. Maar ook al zal deze in de Clio RS IV minder hitsig zijn, een terugslag is het vast niet.

Gerelateerde artikelen

Renault Clio R.S. 16: 300 pk en racegenen

Autonieuws
Renault Clio R.S. 16
> Artikel lezen

Vernieuwde Renault Clio: stapje hogerop

Autonieuws
Renault Clio
> Artikel lezen

Vernieuwde Renault Clio: stapje hogerop

Autonieuws
Renault Clio
> Artikel lezen

Wat is dit voor dikke Renault Clio RS?

Autonieuws
Wat is dit voor dikke Renault Clio RS?
> Artikel lezen

Prijzen vernieuwde Renault Clio bekend

Autonieuws
Prijzen vernieuwde Renault Clio
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.