Spyshots

911-neus voor vernieuwde Porsche Panamera

Met de 911 (991) op de IAA Frankfurt is er weer een nieuw tijdperk aangebroken in Stuttgart-Zuffenhausen, daar waar het hoofdkwartier van Porsche staat. De Panamera zal daarom spoedig worden voorzien van een facelift om wederom in de pas te lopen.

Tegen het einde van 2012 beschikt Porsche over een volledig opgeschoond leveringsprogramma. De Cayenne, die we al wat langer kennen, is van bodem af aan nieuw ontworpen en ook de 911 met fabriekscode 991 deelt volgens de sportwagenfabrikant geen enkel onderdeel met zijn voorganger, de 997. Volgend jaar staat de geheel nieuwe Boxster op de planning, en kort voor de jaarovergang van 2012 naar 2013 verschijnt de tweede generatie Cayman. En, ergens daartussen, zal Porsche de gefacelifte Panamera introduceren. Het exacte intromoment durven we niet te zeggen, maar het zal omstreeks de zomer van volgend jaar zijn.

Minimaal
Over de vernieuwingen aan de Porsche Panamera kunnen we vrij kort zijn. Het front krijgt wat meer body door hertekende koplampen (die vermoedelijk wat ronder zullen zijn) en een aangepaste bumper. Dit prototype bevat nog de bestaande voorbumper, maar we kunnen het ons niet voorstellen dat Porsche het enkel bij de lichtunits en iets andere LED-dagrijverlichting laat. De achterkant vertoont eveneens geen spoor van vernieuwing, maar ook dat zal straks ongetwijfeld anders zijn, hetzij minimaal. Wat nagenoeg één-op-één overgaat is het motorenprogramma.

Gerelateerde artikelen

TopCar bekleedt nieuwe Porsche Panamera

Tuning & styling
> Artikel lezen

Review: Burmester 3D Surround Sound in Porsche Panamera

Autonieuws
Review: Burmester 3D Surround Sound in Porsche Panamera
> Artikel lezen

Verlengde wielbasis en lichtere V6 voor Porsche Panamera

Autonieuws
> Artikel lezen

Enorme spierballen voor Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid

Autonieuws
Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid
> Artikel lezen

Porsche Panamera 4 E-Hybrid: 462 pk bij 2,5 l/100 km

Autonieuws
> Artikel lezen

Porsche Panamera kiest opnieuw voor Burmester

Autonieuws
Porsche Panamera kiest wederom voor Burmester
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.