Spyshots

Nieuwe Range Rover gaat ’t avontuur tegemoet

Gehuld in een toepasselijke zebratrim gaat Land Rover het avontuur tegemoet met de nieuwe Range Rover. In de loop van 2013 moet de edele SUV in de showroom staan.

Anders dan de eerdere mule is dit prototype ook daadwerkelijk de volgende generatie Range Rover. Nieuwe technieken worden beproefd en ergens onder de dikke laag camouflage gaat het hertekende design schuil. Uit historisch oogpunt zal dat eerder een evolutie zijn dan een revolutie. Een ingrijpend gewijzigd design zou bovendien (trouwe) klanten van dit segment afschrikken en dat is uiteraard niet de bedoeling.

Meer ruimte
Voor een kolos van vijf meter lang is de huidige Range Rover niet eens opvallend ruim. Goed nieuws voor de nieuwe; die wordt namelijk een tikkeltje groter en daardoor hopelijk ruimer. Ingewijden beweren - en ook afgaande op deze foto’s - kunnen we concluderen dat met name de achterpassagiers er op vooruit gaan. Tevens verwacht men een toename van het bagageruim.

Minder gewicht
Om de toegenomen maten te compenseren krijgt Land Rover de hulp van zusterfabrikant Jaguar bij de ontwikkeling van het chassis. Volgens calculaties zou die zomaar 400 kilogram lichter kunnen zijn dan de huidige. En dat scheelt toch een slok op een borrel, ook al zal de Range Rover om de twee ton in kilo’s (geld trouwens ook) blijven schommelen.

Hybride
Andere vormen om het verbruik te drukken is het verder verfijnen van het bestaande motorpalet. De Range_e, de plug-in hybride voorzien van een dieselmotor, wordt ook aan het programma toegevoegd. In een eerdere verschijning stootte die niet meer dan 90 gram CO2 per km uit en dat is in ons land goed voor een bijtelling van 14%. Dat zou wat zijn!

Gerelateerde artikelen

Range Rover SV Coupé: luxer en duurder was een Land Rover nog nooit

Autonieuws
> Artikel lezen

Land Rover houdt Range Rover SV Coupé zeer exclusief

Autonieuws
> Artikel lezen

Vroegtijdige promovideo geeft vernieuwde Range Rover prijs

Autonieuws
> Artikel lezen

Adembenemend: ongerept Amerika vanuit een Range Rover

Fotogalleries
> Artikel lezen

Vernieuwde Range Rover ook als plug-in hybride en direct te koop

Autonieuws
> Artikel lezen

Ultieme Range Rover nog altijd goedkoper dan Bentayga

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.