Spyshots

Nieuwe Audi RS6 komt eerder dan normaal

De RS-modellen zijn bij Audi doorgaans late paradepaardjes, maar met de E 63 AMG en M5 van respectievelijk Mercedes en BMW al lang en breed rijdend of in aantocht, moet dat bij de nieuwe RS6 anders. Die moet er begin 2012 al zijn. En hij komt er opvallend genoeg enkel als Avant!

Vroeger waren de RS-en van Audi echte uitzwaai-edities. Tegenwoordig verschijnen ze halverwege of iets later dan dat in de levenscyclus van het model, maar nog altijd betrekkelijk laat ten opzichte van de concurrentie. In het geval van de nieuwe RS6 houdt Audi er een andere tactiek op na. In de eerste helft van 2012 moet die er al zijn, slechts een jaar nadat de nieuwe A6 de markt op ging.

Concurrentie
De reden voor een snellere lancering is toe te schrijven aan de concurrentie. Zou Audi bij de nieuwe RS6 vasthouden aan tradities dan hebben de E 63 AMG en de M5 (lancering december 2011) te lang vrij spel, en dat wil men daar in Ingolstadt natuurlijk niet.

Enkel als Avant
Nog meer heilige huisjes worden afgebroken door de nieuwe Audi RS6 louter als Avant te leveren, terwijl de voorgaande generaties er ook als sedan waren. Wie een übersnelle Audi wil met vier deuren en een achterklep kan opteren voor de RS7. Zodoende.

Bentley-V8
Wat er onder de kap van de RS6 afspeelt is feitelijk nog giswerk, maar alle aanwijzingen wijzen in de richting van Bentley. De VAG-dochter werkt aan een compleet nieuwe V8 welke in twee vermogensconfiguraties verschijnt: een blok met één turbo en een ‘twinturbo’ variant. Die laatste zou de nieuwe RS6 krijgen, terwijl die eerste voor de nog te lanceren nieuwe S6 wordt gebruikt. Het vermogen schatten we rond de 550 pk. Jawel, minder dan de 5.2 liter V10 in de RS6 zoals we die nu kennen.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Audi A6 Avant treedt in het openbaar

Spyshots
Spyshots: Zien we daar de nieuwe Audi A6 Avant?
> Artikel lezen

A6 Avant komt nieuwe Audi A6-gamma versterken

Autonieuws
> Artikel lezen

Quattro-aandrijving voor Audi A6 met viercilindermotor

Autonieuws
> Artikel lezen

Volvo V70 eruit, Audi A6 Avant erin bij de Politie

Autonieuws
Volvo V70 eruit, Audi A6 Avant erin bij de Politie
> Artikel lezen

Audi A6 en A7 Sportback competition te bestellen

Autonieuws
Audi A6 en A7 Sportback competition te bestellen
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.