Spyshots

Nieuwe BMW 3-serie en 3-serie GT op de Nürburgring

Bij BMW maakt men zich op voor de introductie van een compleet nieuwe 3-serie. Die zal naast de sedan en Touring ook een GT-model bevatten. Zowel de sedan als de GT draaiden afgelopen week samen testronden op de Nürburgring en wij brachten het in beeld.

De mate van camouflage is bij beide prototypes niet minder geworden dan we al op eerdere spyshots aan je hebben kunnen laten zien. Uniek zijn de beelden echter wel doordat we de 3-serie sedan (F30) en de 3-serie GT samen op één foto hebben kunnen vangen. Het geeft een indruk van de optische verschillen tussenbeide.

Niche
Reken erop dat de 3-serie GT, net zoals BMW dat bij de 5-serie GT heeft gedaan, niet alleen van opzij en aan de achterzijde, maar ook qua front af zal wijken van de gewone 3-serie. Met uitgeklopte wielkasten en de bijzondere achterklepconstructie moet de GT zich als de stoere maar tegelijkertijd ook praktische en luxe 3-serie gaan positioneren. BMW vult hiermee opnieuw een niche in die de fabrikant zelf heeft gecrëeerd.

Wanneer?
De nieuwe 3-serie verwachten we dit najaar als wereldprimeur op de IAA in Frankfurt. De komst van de 3-serie GT is wat moeilijker in te schatten. De mate van camouflage doet vermoeden dat zijn introductie nog even op zich laat wachten, maar anderzijds onthulde BMW de 5-serie GT ook eerder dan de gewone 5-serie. Zou die geschiedenis zich misschien dan toch herhalen?

Gerelateerde artikelen

Nieuwe BMW M3 probeert Nürburgring meester te maken

Spyshots
BMW M3: gas erop met prototype
> Artikel lezen

Ziet de nieuwe BMW 3-serie er zo uit?

Autonieuws
> Artikel lezen

Een M3-koppeling bestellen, er eentje voor de F1 krijgen

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe BMW 3-serie verliest camouflage

Spyshots
Nieuwe BMW 3-serie verliest camouflage
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.