Spyshots

De nieuwe Lexus GS bijna kopie LF-Gh concept

Je herinnert je de Lexus LF-Gh hybrid concept ongetwijfeld nog wel. Lexus presenteerde het model in april op de Autoshow in New York en sloeg behoorlijk hard in op het netvlies. Zou Lexus echt zo een gewaagd model in productie gaan nemen? “Jazeker”, kunnen we nu antwoorden.

Op de Nürburgring wisten we een prototype van de productieversie van de Lf-Gh – straks gewoon GS genaamd – te betrappen. De camouflage mag dan nog heel wat van zijn excentrieke lijnen verbergen, wie goed kijkt ziet onder de strakgetrokken camouflage heel duidelijk de contouren van de Lf-Gh terug. Dat betekent dat het opvallende front met een soort van single frame grille en de scherpe vouwen in de voorbumper ook op het productiemodel terug zullen keren. De achterzijde valt iets moeilijker te zien, maar ook hier verwachten we veel overeenkomsten met de conceptcar. Je kunt er veel van denken en zeggen, maar Lexus toont wel lef!

Ruimer
Op basis van deze spyshots – maar ook de eerder al door Lexus vrijgegeven informatie – is vooral de wielbasis van het model fors gegroeid. Lexus wil hiermee weerstand bieden aan de steeds ruimer wordende concurrentie. De Duitse drie (5-serie, A6 en E-klasse) staan immers bekend als opvallend ruim en daarin willen de Japanners uiteraard niet achterblijven.

Advanced Rear Wheel Drive
Wat dynamiek betreft belooft Lexus ons ook een sprong voorwaarts. Dat uit zich niet alleen in het design van het in- en exterieur, maar ook wat techniek betreft. De nieuwe GS wordt net als voorheen een achterwielaandrijver waarbij het nieuwe ‘Advanced Rear Wheel Drive’ voor behoorlijk wat meer sportiviteit moet zorgen. Niet geheel toevallig is Lexus daaraan ongetwijfeld hard mee bezig; getuige deze foto’s die genomen werden op de Nürburgring.

Hybrid Drive
Motorisch zet Lexus haar ‘Hybrid Drive’ uiteraard in als troef. We verwachten daarbij een V6 benzinemotor in combinatie met een krachtige elektromotor. Verder staan er ongetwijfeld ook een gewone V6 op het programma. De huidige 6-traps automaat zal vermoedelijk worden vervangen door een exemplaar met meer verzetten – acht bijvoorbeeld.

Frankfurt of Los Angeles?
De nieuwe Lexus GS zal in 2012 bij de dealers staan. Wij verwachten nog dit jaar zijn werelddebuut. Of dat op de IAA in Frankfurt (september) of op de Los Angeles Auto Show (november) zal zijn is nog onbekend. Dat laatste lijkt ons echter het meest aannemelijk aangezien de Amerikaanse markt voor Lexus veel belangrijker is dan Europa.

Gerelateerde artikelen

Aanschouw de Lexus GS F in al zijn glorie

Fotogalleries
Aanschouw de Lexus GS F in volle glorie
> Artikel lezen

Rond 500 pk sterke Lexus GS F warmt zich op

Autonieuws
Rond 500 pk sterke Lexus GS F warmt zich op
> Artikel lezen

Eerste foto Lexus ES, opvolger van de GS

Autonieuws
> Artikel lezen

Verrassend: Lexus GS F produceert 'slechts' 477 pk

Autonieuws
Verrassend: Lexus GS F produceert 'slechts' 477 pk
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.