Spyshots

Broedt BMW op een nog krachtigere X6M?

Deze BMW X6M werd gespot nabij de Nürburgring. Meteen in het oog springt de lichtblauwe motorkap met fors uitgevallen luchtscoop om meer (koel)lucht naar de motor te leiden. Een dergelijke voorziening duidt dat BMW op een nog krachtigere variant van de super-SAV broedt. Maar is dit ook werkelijk waar?

Feitelijk staan we omtrent deze BMW X6M nog voor een raadsel. Op deze foto’s na is er namelijk maar weinig tot niets concreets bekend over een krachtigere versie van de BMW X6M. Ook hebben we niets vernomen van speciaal uit te brengen uitvoering. Bovendien, met 555 pk kun je de standaard-X6M toch niet bepaald een stakker noemen. Sterker nog, het is de sterkste SUV van dit moment. Vanwaar dan de wens van BMW om de auto nog sterker te maken?

600 pk
We zien in ieder geval enkele significante veranderingen ten opzichte van het normale model waaronder dus die bewuste motorkap. Maar ook zien we een toegevoegde strip aan de zij-skirts. Het lijkt er dus wel degelijk op dat BMW de X6M sneller wil maken. Zo ja, dan moet dit nog mysterieuze prototype toch op z’n minst 600 pk meekrijgen, niet? Ook sluiten we in het kader van meer exclusiviteit een speciaal aangekleed interieur niet uit.

Gerelateerde artikelen

BMW X5 en X6 in M Performance-kledij

Autonieuws
BMW X5 en X6 in M Performance-kledij
> Artikel lezen

Nieuwe BMW X5 M en X6 M breken los!

Autonieuws
Nieuwe BMW X5 M en X6 M breken los!
> Artikel lezen

Jules Deelder zou trots zijn: BMW X5 & X6 M Black Fire Edition

Autonieuws
> Artikel lezen

Prijzen BMW X5 M en X6 M flink gedaald

Autonieuws
BMW X5 M X6 M prijzen
> Artikel lezen

M Performance injecteert sportiviteit in BMW X6

Autonieuws
BMW X6 M Performance
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.